неделя, 16 септември 2012 г.

Безмилостният Наполи се вклини здраво в челото


     


     Наполи надви Парма с 3:1 у дома и се нареди до Ювентус, Лацио и Сампдория с пълен актив от 9 точки след три кръга. Класата на отбора на Валтер Мадзари надделя над ентусиазма на бившите съотборници на Валери Божинов за радост на фанатичните тифози на "Сан Паоло".
    Неаполитанците започнаха с гол от съблекалнята, след като още в 3-ата минута поведоха с 1:0. Вратарят на Парма Антонио Миранте фаулира Горан Пандев в наказателното поле и Кавани не сгреши от бялата точка.

Mirante ferma fallosamente Pandev: poi Cavani realizza dal dischetto. Ansa

    Ранното попадение като че ли отказа домакините да упражнят силен натиск и играта беше равностойна. "Дуковете" в никакъв случай не изглеждаха притеснени и използваха всяка възможност за атака. Първото добро положение за тях се откри в 23-ата минута, когато Масимо Гоби се озова на стрелкова позиция вдясно от Морган Де Санктис, но вратарят на Наполи спаси удара.
    Пандев отговори на предизвикателството с топовен шут от фаул две минути по-късно, който с мъка беше отразен от Миранте.
    В 29-ата минута Хайме Валдес се вклини опасно в наказателното поле на "светлосините", но шутира неточно, а и съотборникът му Ишак Белфодил не съумя да отклони топката към мрежата.
    След размяна на опасни атаки пред двете врати Наполи съумя да нанесе втория си удар. В 39-ата минута Марек Хамшик и се измъкна от опита на гостите за изкуствена засада, озова се сам срещу стража и подаде на Пандев, който хладнокръвно по земя направи 2:0.http://www.tifosidelnapoli.it/public/foto/C_3_Media_1566167_immagine_obig.jpg.jpg
    Всичко можеше да бъде решено в 43-ата минута, когато удар на Блерим Джемайли нацели страничната греда на Парма. Късметът на "пармалатите" продължи още няколко секунди, тъй като в 44-ата минута Марко Пароло малко случайно вкара за 2:1. Халфът засече с глава подаване на Сотирис Нинис и топката придоби неспасяема за Де Санктис парабола, след което влетя зад гърба му.
    Второто полувреме не беше по-различно от първото. В рамките на две минути в неговото начало Кавани и Гьокхан Инлер също пропуснаха да вкарат. По-късно Кавани сгреши още веднъж от изгодно положение и това явно накара наставника Мадзари да го извади от игра в 76-ата минута. Това решение на треньора му спечели мача, защото смяната на уругваеца Лоренцо Инсине направи 3:1 секунди след появата си на терена. Нападателят беше изведен сам срещу вратаря от Пандев хвърли феновете в делириум.
    До края на срещата ще се запомни само уникалният пропуск на Белфодил, който в 86-ата минута не можа да уцели вратата от 3 метра, като на голлинията имаше само един полеви футболист на Наполи.
    Успехът днес вдъхна още повече самочувствие на домакините преди старта на битката в Лига Европа. В четвъртък отборът приема шведския АИК.
 L'esultanza del Napoli. Ansa

Napoli-Parma 3-1

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica (1' st Gamberini), Maggio, Inler (2' st Behrami), Dzemaili, Hamsik, Zuniga, Pandev, Cavani (31' st Insigne). A disp.Rosati, Colombo, Fernandez, Grava, Donadel, Dossena, Mesto, El Kaddouri, Vargas. All.Walter Mazzarri
Parma: Mirante, Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rosi (35' st Palladino), Galloppa, Valdes, Parolo (23' st Acquah), Gobbi, Belfodil, Ninis (13' st Pabon). All. Roberto Donadoni
Arbitro: Gervasoni di Mantova
Marcatori: 3' Cavani, 39' Pandev, 44' Parolo, 77' Insigne
Note: ammoniti Galloppa, Rosi, Inler, Valdes

http://www.sportal.bg/news.php?news=385975

Няма коментари:

Собствено Търсене