неделя, 18 ноември 2012 г.

Наполи – Милан 2:2


   http://www.pianetazzurro.it/wp-content/uploads/2012/11/napoli-milan-300x193.jpg 
    Наполи и Милан завършиха при резултат 2:2 двубоя си от 13-тия кръг на Серия А. Половин час след началото на срещата домакините от Неапол водеха с 2:0 чрез попадения на Гьокхан Инлер и Лоренцо Инсиние, но пропиляха аванса си.
   В 44-тата минута Стефан Ел Шаарави намали със страхотен шут от границата на съперниковия пеналт, а в 82-рата минута отново той донесе точката на своя отбор.
  Тимът от Милано изпревари Торино във временното класиране на италианския шампионат и вече се намира на 12-тото място, докато неаполитанците остават на третата позиция в таблицата.
  Още в първата минута Кевин-Принс Боатенг отправи опасен удар към вратата на Морган де Санктис, но в крайна сметка топката профуча над напречната греда. "Росонерите" започнаха срещата агресивно, но трябваше да внимават за скоростните контраатаки на домакините.
  Първият гол за Наполи обаче не падна при контраатака. Възпитаниците на Валтер Мадзари разиграваха пред наказателното поле на Милан, когато Гьокхан Инлер нанесе много коварен изстрел, кълбото тупна точно пред плонжиралия Кристиан Абиати и влетя в мрежата.


  В 10-тата минута гостите изпуснаха златна възможност да изравнят. Кевин Констант центрира отляво и намери Боатенг, който пусна пас към Рикардо Монтоливо. Защитата на неаполитанците не реагира достатъчно бързо и халфът на италианските вицешампиони имаше време, за да обработи топката и да стреля, но когато го направи, не успя да уцели очертанията на вратата.
  Малко след това Стефан Ел Шаарави шутира неточно от границата на противниковия пеналт, няколко минути по-късно отбраната на миланския тим се пропука на два пъти, но за радост на червено-черните футболистите на Наполи не съумяха да се възползват от открилите се шансове.
  В 22-рата минута Антонио Ночерино опита далечен шут, обаче кълбото излезе в аут. На другия край на терена домакините бяха усетили, че Абиати е колеблив, и се редуваха да изпробват късмета си от далечно разстояние. Защитниците на Милан обаче също се редуваха и успешно блокираха ударите към своя страж.
  Половин час след началото на мача неаполитанците удвоиха преднината си. Кристиан Маджо проби по десния фланг и подаде към Лоренцо Инсиние. Този път защитата на "росонерите" подцени ситуацията и нисичкият нападател вкара третия си шампионатен гол от началото на сезона.
  Гостите бяха в шок. Три минути след второто попадение те можеха да получат и трето. Франческо Ачерби изпусна Инсиние, но вместо да стреля, младият състезател предпочете да потърси Единсон Кавани. Уругваецът обаче беше изпреварен от съперников футболист. В 34-тата минута пък Паоло Канаваро шутира от далечна дистанция, Абиати не можа да улови кълбото в първия момент, но после го хвана.
  До края на полувремето момчетата на Алегри се посъвзеха, но не се виждаше как ще стигнат до гол. В 44-тата минута обаче Ел Шаарави показа пътя на своите съотборници. 20-годишният нападател получи пас от своя връстник Матиа де Шилио и стреля без подготовка от границата на домакинското наказателно поле. Де Санктис само изгледа как топката влиза във вратата, а стадион "Сан Паоло" притихна за миг.


  И на старта на втората част "росонерите" бяха по-активният състав. В 48-мата минута Монтоливо уцели стената от фаул. Малко след това 27-годишният италиански национал можеше да оползотвори контраатака на своя тим, обаче шутира над напречната греда.
  В 58-мата минута Монтоливо отново беше в основата на интересна акция за отбора си, но Боян Къркич не можа да я завърши по най-добрия възможен начин. Три минути след това Боатенг за пореден път стреля неточно. Наполи не се притесняваше да приема играта в своята половина, а в 64-тата минута Кавани можеше да направи задачата на Милан още по-трудна.
  Уругвайският нападател обаче не успя да преодолее Абиати. Преди това Сунига проби по левия фланг и подаде към Марек Хамшик, който пусна кълбото успоредно на голлинията, но в случая то не посети вратата на гостите.
  В 67-мата минута Кавани изведе Хамшик очи в очи с Абиати, обаче словакът направи невероятен пропуск. Пет минути по-късно Боян остана сам срещу Де Санктис, но се засуети, опита да заобиколи вратаря на домакините и топката му беше избита.
  Десетина минути преди изтичането на редовните деветдесет Кавани тества Абиати, стражът на "росонерите" изби. В 82-рата минута неаполитанците щяха да съжаляват за всичките си пропилени възможности. Включилият се от резервната скамейка Робиньо пусна великолепен пас към Ел Шаарави, който отбеляза десетото си шампионатно попадение през настоящата кампания.


  Няколко минути по-късно М'Байе Нианг можеше да донесе пълен обрат за вицешампиона на Италия, но Де Санктис спаси шута на французина. В 88-мата минута пък Ел Шаарави се размина с хеттрик. В заключителните минути на срещата Милан беше близо до успеха, но все пак трябваше да се задоволи с точката.  

1:0 Инлер 4
2:0 Инсиние 30
2:1 Ел Шаарави 44
2:2 Ел Шаарави 82

Наполи: Де Санктис, Канаваро, Гамберини, Кампаняро, Маджо (Варгас – 89), Сунига (Досена – 88), Инлер, Джемайли, Хамшик, Инсиние (Место – 66), Кавани

Милан: Абиати, Мексес, Ачерби, Де Шилио, Констант, Де Йонг, Монтоливо (Пацини – 76), Ночерино, Боатенг (Робиньо – 80), Боян (Нианг – 85), Ел Шаарави

Няма коментари:

Собствено Търсене