неделя, 10 март 2013 г.

Киево-Наполи 2:0


  
   Отборът на Наполи се отдалечи от Скудетото, след като загуби с 0:2 от Киево във Верона в мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А". След това поражение тимът на Валтер Мадзари вече изостава на девет точки от шампиона и лидер в класирането Ювентус. Киево, от своя страна, почти си гарантира оставането в италианския елит с тази победа, като веронци са на 8 точки над зоната на изпадащите.
   "Летящите магаренца" спечелиха трите точки днес с голове на сенегалския защитник Букари Драме (12) и френския нападател Сирил Теро (43). Големият длъжник на Наполи в днешния следобед бе Кавани. Уругвайският голаджия направи слаб мач, а в 58-ата минута дори пропусна дузпа.
   В 12-ата минута "летящите магаренца" от Верона откриха резултата. Защитникът Букари Драме направи безпомощен вратаря Морган Де Санктис с бомбен шут с левия крак извън наказателното поле. Три минути след това нападателят Алберто Палоски бе много близо до това да вкара втори гол за Киево, но от непосредствена близост с глава пропусна, като топката облиза напречната греда на вратата на гостите.
   Отговорът на Наполи дойде в 20-ата минута, когато уругвайската звезда Кавани получи извеждащ пас и се озова в доста добра позиция за стрелба, но отправи твърде слаб удар, който не затрудни вратаря Кристиян Пуджони, превърнал се в герой на мача за своя тим. В 27-ата минута младият нападател на Наполи Лоренцо Инсине отправи опасен далечен удар, но не уцели вратата. В 38-ата минута Наполи получи право да изпълни фаул от много изгодна позиция, Кавани стреля силно, но Пуджони с великолепна намеса не позволи на топката да попадне в мрежата му.
   Две минути преди почивката Киево вкара втори гол. Сирил Теро овладя по чудесен начин топката в наказателното поле на гостите и с удар отблизо преодоля Де Санктис - 2:0 за "джалоблу".
   В 58-ата минута Наполи получи право да изпълни дузпа, след като защитникът Дарио Дайнели задържа в наказателното си поле Кавани. Зад топката застана именно "Матадора", но Пуджони спаси блестящо изстрела от бялата точка и резултатът остана непроменен.
   Секунди след дузпата веронци имаха златен шанс за трети гол - Палоски изскочи очи в очи с Де Санктис, но опитният страж парира удара му.
   Четири минути преди края пред Кавани се откри нова възможност да се разпише. Той получи топката в наказателното поле и стреля силно, но вездесъщият днес Пуджони спаси и този изстрел, а в последните секунди Инсине стреля много неточно и не успя да реализира попадението на утехата за Наполи.
 

Няма коментари:

Собствено Търсене