събота, 2 март 2013 г.

Ювентус - Наполи 1:1


http://www.tifosidelnapoli.it/public/foto/NapoliJuventus.jpg.jpg   
     Голямото дерби на върха в Серия А между Наполи и Ювентус завърши без победител, но това 1:1 е равносилно на победа за Старата госпожа. Бианконерите остават на върха в калчото с 6 точки аванс пред Наполи.
   Хората на Валтер Мадзари опитаха всичко и в някои периоди от мача бяха по-добрия отбор на терена, но допуснаха ранно попадение и макар да изравниха още преди паузата, показаха отново, че в момента не са в добра форма в атака.
   Завърналият се след контузия Джорджо Киелини откри резултата за Юве още в 10-ата минута. Защитникът се разписа с глава. 2 минути преди почивката Наполи изравни. Удар на Инлер от дистанция, бе отклонен с глава от Бонучи и топката спря в мрежата зад Буфон за 1:1.
   През втората част Наполи натисна и имаше стихийни атаки в наказателното поле на Юве, но защитата на бианконерите се справи. Кавани пропусна добра възможност след удар с глава, но като цяло равенството беше най-справедливия изход от мача. А то е с вкус на победа за Ювентус.
   Бианконерите остават на върха с 59 точки, а Наполи има 53. До края на сезона остават 11 кръга. В последните 11 мача миналата година Ювентус събра 31 от възможни 33 точки.
   Големият мач на кръга беше изтеглен за петък вечерта, за да се подготви добре Ювентус за реванша със Селтик от Шампионската лига. Бианконерите започнаха мача с 6 точки пред Наполи, който се надяваше на победа у дома, за да възобнови мечтите си за скудетото.
   Домакините обаче бяха в слаба форма, като в Серия А имаха три поредни равенства, а в последните 5 мача от всички турнири бяха отбелязали един единствен гол. Топстрелецът Единсон Кавани имаше 4 поредни кръга без попадение. Ювентус обаче нямаше победа на "Сан Паоло" в последните 5 гостувания в Неапол.
   Треньорът на Ювентус Антонио Конте можеше отново да използва възстановения Джорджо Киелини, който започна титуляр в отбрана заедно с Бонучи и Бардзали. Пелузо бе предпочетен на фланга вместо Асамоа, а в атака бяха Джовинко и Вучинич. Бившите играчи на Наполи Куалиарела и Матри останаха на пейката.
   Валтер Мадзари заложи на най-доброто, което имаше. Пандев беше в атака до Единсон Кавани, а Марек Хамшиш действаше зад гърба им. Инсине остана на пейката.
   Още в първата минута Наполи имаше добра възможност. След дълго подаване Маджо отклони към Пандев, който центрира за Хамшик, но словака от добра позиция стреля високо.
   Ювентус бързо отвърна, като Джовинко намери място, за да стреля с левачката, но Де Санктис боксира, а при добавката Вучинич с глава опита п   ехвърлящ удар, но вратаря на домакините лесно улови.
    При втората си добра атака Ювентус поведе. След корнер Пирло финтира Бехрами и центрира на далечната греда, където Киелини надскочи Бритос и вкара във вратата на Наполи - 1:0.
   Това стъписа домакините и Юве имаше още една добра възможност малко след това. Пирло пусна прецизен пас надясно към Видал, който центрира за Вучинич, но удара на черногореца към далечния ъгъл, мина покрай гредата.
   Последваха спокойни минути, в които битката беше в средата на терена. И когато Ювентус чакаше края на полувремето и да се прибере с аванс, Наполи изравни.
   
  В 43-ата минута силен удар на Инлер от разстояние бе отклонен с глава от Бонучи и топката прехвърли плонжа на Буфон - 1:1. 

   На почивката Валтер Мадзари смени контузения Бритос с Джемайли и промени схемата на игра на 4-3-1-2.
   Наполи започна по-уверено второто полувреме и започна да обстрелва вратата на Буфон. Първо Хамшик, после и Инлер стреляха силно от дистанция. Постепенно Наполи натисна бианконерите в тяхното наказателно поле.
   Няколко корнера тотално объркаха защитата на Юве, като при разбъркванията гола висеше на косъм. Буфон яросно крещеше към защитата пред него. Мадзари изигра и последния си ход като включи Лоренцо Инсине на мястото на Пандев.
   Юве обаче също имаше шансове. Удар на Вучинич затрудни Де Санктис, но вратаря изби, а Канаваро изчисти бързо в тъч. Веднага след това Маджо стреля силно по диагонала, но Буфон се справи без проблеми. Кавани показа, че наистина се намира в криза, след като от отлично центриране отдясно на Маджо с глава от упор прати топката в ръцете на Буфон.
   Наполи беше във вихъра си. При следващата атака Хамшик стреля силно, Буфон успя само да избие, но на празна врата Джемайли прати добавката си в аут.
   6 минути преди края Бехрами изстреля снаряд от около 35 метра, но Буфон докосна топката и я прати над гредата. Наполи така и не успя да затрудни повече вратаря на Ювентус и бианконерите отново си тръгнаха с равенство от "Сан Паоло", но в отлично настроение.
НАПОЛИ - ЮВЕНТУС 1:1
0:1 Киелини 10
1:1 Инлер 43
НАПОЛИ: Де Санктис, Бритос (46 Джемайли), Канаваро, Инлер, Маджо, Сунига (85 Армеро), Бехрами, Хамшик, Кавани, Пандев (67 Инсине)
ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Пирло, Видал, Маркизио (90 Падоин), Пелузо, Вучинич (85 Погба), Джовинко (74 Матри)

Няма коментари:

Собствено Търсене