вторник, 3 септември 2013 г.

Лоренцо Инсине: От улиците на Неапол до големия футбол

 http://sportvox.net/wp-content/uploads/2013/08/40-300x186.jpg

Само на 21, а вече идол за тифозите на Наполи

Topsport.bg започва нова рубрика, в която ще ви запознава с младите футболисти в България и по света. Днес ви представяме таланта на Наполи Лоренцо Инсине. Четете всеки понеделник за бъдещите звезди на играта.
Италианският футболен шампионат винаги е бил арена на множество млади таланти. Поради тази си специфика, Серия "А" си остава едно от най-интересните и динамични първенства в Европа, където се дава път на младостта и качествата, а не на 100-милионните трансфери.
Поредният "диамант", който започва да блести с все по-голяма сила е Лоренцо Инсине. Юношата на Наполи е безспорен талант, който съвсем скоро ще се превърне поеме диригентските функции в селекцията на Рафел Бенитес. Така ще бъде изпълнена и голямата мечта на всички  тифози от града, които вече години наред чакат местен юноша да бъде емблемата на клуба.
Лоренцо Инсине е роден на 4-ти юни 1991-ва година. Израснал е в неполитанския квартал "Фратамаджоре", откъдето са и други популярни футболисти като: Франческо Лудо и Артуро Луполи. Лоренцо има още четирима братя, като всички те също са в сферата на футболната игра, но играят в различни италиански дивизии.
Кариерата на Инсине започва доста трудно. Баща му е съкратен от работа и се налага да работи на пазара, за да изкарва прехраната на семейството, което живее в апартамент от 70 квадрата. С изкараните пари от сергията, Инсине-старши купува и първия чифт обувки на своя обичан син. Малкият Лоренцо пък си мечтае повече от всичко да се превърне в голям футболист като идола на всички в Неапол-Диего Марадона.
Следващите пречки пред Инсине са свързани с неговата физика. Изключително ниският му ръст е голяма пречка, като редица футболни академии отказват да дадат шанс на 15-годишното момче. Бъдещата звезда продължава да играе футбол по прашните улици на Неапол, като там безспорните му качества са забелязани от скаути на Наполи. За отбелязване е, че малко преди преминаването му при "небесносините", Лоренцо е предлаган на Торино и Интер, но те така и не са впечатлени от потенциала му.
Не след дълго, бъдещият италиански национал става основна фигура в "Примаверата" на Наполи, където дава сериозна заявка за пробив в първия тим. Последва мъдър ход на неполитанските шефове, които го преотстъпват на скромните Фоджа и Пескара. Там под ръководството на чешкия специалист Зденек Земан, Инсине изживява голям прогрес в играта си, ставайки истинска звезда в редиците на Пескара, където бележи 18 попадения за 37 мача.
Последва завръщане в Наполи, където Инсине започва да взема все по-дейно участие, помагайки изключително много в няколко от напрегнатите срещи за изминалия сезон. 2013-та година пък е белязана и с неговото изключително участие на европейското първенство за младежи, където плеймейкърът извежда съотборниците си до финал с Испания, загубен тежко с 4:1.
Новата кампания в Серия "А" се очертава да бъде най-добрата за нисичкият техничар. Инсине води люта битка за титулярното място с Хосе Кайехон и Гонсало Игуаин. Със сигурност обаче той ще бъде един от първите варианти за Рафа  Бенитес, като ясно доказателство за това е и подписаният от него нов договор, който ще задържи още дълго младока на "Сан Паоло".
Лоренцо вече може да се похвали, че е национал на своята родина. След като направи официалния си дебют в квалификация срещу Малта, а малко след това игра и в приятелската среща с Аржентина.
Инсине има всички качества да се превърне в новата легендарна "десетка" Наполи.  Със своите 163 сантиметра, той е по-нисък в сравнение с легендата Диего Марадона, но и далеч по-кротък от аржентинското величие. Има невероятен поглед върху играта, перфектна техника и нисък център на тежестта. Експлозивният му старт е негово основно оръжие, като няма никакви проблеми с надбягването на съперников бранител. Разбира се, негов недостатък е играта във въздуха.
Инсине  може да се гордее с това, че вече е любимец на темпераментните тифози от Наполи. Името му се споменава с добро из целия град, а голямата цел пред Лоренцо е Мондиал 2014. Мястото, където момчето от прашните улици на Неапол, ще брани със сърце и душа националната фланелка на Италия, в похода на "Скуадра адзура" към нова световна титла.

http://topsport.ibox.bg/comment/id_1884120578

 

Няма коментари:

Собствено Търсене