понеделник, 23 септември 2013 г.

Наполи победи и Милан




     
   Наполи взе историческа победа срещу Милан на "Сан Сиро", като надви росонерите с 2:1 Това бе първи успех на южняците като гост в Милано от 1986 г. насам. Освен това благодарение на победата Наполи остава на върха в класирането и има само победи от началото на сезона във всички турнири.
   Също както през 1986 г. един аржентинец вкара гол за победата на Наполи на "Сан Сиро" с 2:1. Преди 27 години това стори Диего Марадона, а сега Гонсало Игуаин.
   Наполи започна много силно мача и до 6-ата минута имаше 3 страхотни положения за гол. Третото бе реализирано от Мигел Бритос. Уругваецът вкара с глава от 5 метра, след като Раул Албио свали топката при едно центриране от фаул.
   До почивката Милан пропусна няколко положения, но в 56-ата минута Гонсало Игуаин покачи на 2:0. Голът може да тежи на съвестта на Кристиян Абиати, който играеше мач №300 за Милан. Вратарят не се намеси добре и топката спря в мрежата му.
   Победата на Наполи обаче не бе единствената сензация за деня. Марио Балотели пропусна дузпа! Да, пропусна дузпа. Ударът му от бялата точка бе спасен от Пепе Рейна.
   Наполи пристигна на "Сан Сиро" в изключителна форма. Отборът на Рафа Бенитес спечели всичките си 4 състезателни мача този сезон, включително и победа над Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Неаполитанците обаче нямаха победа в Милано срещу Милан от 1986 г.
  Милан спечели домакинските си мачове този сезон и се чувстваше уверен. Росонерите бяха без редица от играчите, заради контузии. Липсваха Кака, Ел Шаарави, Монтоливо, Пацини, Де Шилио, Бонера, Силвестре.  Все пак за Милан се завърнаха Инацио Абате и Андреа Поли. Треньорът Алегри заложи на схема с двама в атака - Матри и Балотели, а Валтер Бирса действаше зад гърба им.
   Наполи започна много силно мача. Първо Лоренцо Инсине получи отляво и центрира добре към точката за дузпата, където Бехрами беше съвсем сам, но стреля от воле над вратата. След това Гонсало Игуаин се възползва от грешно подаване на Сапата и стреля от дъгата, но топката облиза страничната греда.

   Беше неизбежно Наполи да вкара и попадението падна в 6-ата минута. Инсине центрира от фаул към далечната греда, Раул Албиол свали топката с глава във вратарското поле, където Мигел Анхел Бритос от няколко метра с глава отклони в мрежата - 1:0.
   Чак след този гол Милан опита да тръгне в атака. Марио Балотели стреля силно от границата на наказателното поле, но Пепе Рейна изби. След това отново Супер Марио пробва късмета си и от фаул, но прати топката покрай вратата.
   Постепенно Милан се окопити и овладя играта. Росонерите създаваха положения, но не стигаха до гол. Матри свали топката за Бирса, но удара бе блокиран. След това Балотели можеше да вкара след корнер, когато топката направо кацна на волето му, но изстреля беше неточен.
   Милан поиска дузпа след като Сунига се сблъска с Поли на аутлинията, но допълнителния съдия до вратата беше на сантиметри и не отсъди нищо. До почивката росонерите така и не успяха да превземат вратата на Наполи.
   Наполи започна силно и второто полувреме. В 53-ата минута гостите удвоиха аванса си. Игуаин овладя топката пред наказателното поле, обърна се и макар да изгуби равновесие успя да стреля силно с десния крак в близкия ъгъл. Вратарят Абиати трябваше да спаси, но макар да удари топката с ръка, тя спря в мрежата зад него.
   Алегри реагира като пусна Робиньо на мястото на Валтер Бирса. Балотели подаде изключително с пета в наказателното поле, но съотборниците му не се осъзнаха достатъчно бързо и Рейна улови.
   В 60-ата минута Милан получи дузпа. Балотели гардира топката в наказателното поле и Раул Албиол го атакува в гръб. Защитникът удари крака на Балотели и Банти посочи бялата точка.
   Зад топката застана Марио Балотели, но Пепе Рейна се хвърли надясно и спаси удара на нападателя. Първа изпусната дузпа в кариерата на Супер Марио, след 26 поредни точни удара от бялата точка.
   Милан продължи да атакува и да пропуска. Хубаво центриране на Балотели към Матри можеше да послужи за асистенция, но Рейна излезе и спаси. След това Балотели и Матри направиха добро двойно и Супер Марио нахлу в наказателното поле, след което стреля силно с левия крак. Топката се отклони в напречната греда и излезе в аут.
   Алегри пусна в игра и Нианг на мястото на Поли и домакините на практика заиграха с 4-2-4. В предни позиции бяха Робиньо, Нианг, Матри и Балотели.

   Супер Марио продължи да опитва и да опитва, но срещаше все Рейна. Удар на нападателя от дистанция влизаше под гредата, но вратаря на Наполи изби в корнер.
   Накрая Алегри пусна Ночерино на мястото на десния защитник Абате и Милан остана с трима в защита. Росонерите буквално натикаха съперника в неговата половина, но не можеха да вкарат гол.
   Все пак в добавеното време Марио Балотели вкара гола, който заслужаваше. Той получи топката извън наказателното поле и с чудесен фалцов удар в далечния ъгъл не остави шансове на Рейна. Това бе трети гол на Балотели в Серия А този сезон.
   Тифозите на Милан замечтаха за повторение на финала от мача с Торино, когато Милан навакса 2 гола пасив след 88-ата минута, за да измъкнат 2:2. Това обаче не се случи и Наполи спечели срещата и запази стопроцентовия си актив.



   След последния сигнал Марио Балотели отиде да се разправя със съдията Банти, който му показа втори жълт и съответно червен картон. Това означава, че нападателя ще е наказан за следващия мач.
   Наполи събра 12 точки, но има с един гол по-лоша голова разлика от Рома, която също има пълен актив след първите 4 кръга.

МИЛАН - НАПОЛИ 1:2
0:1 Бритос 6
0:2 Игуаин 53
1:2 Балотели 90+1
Милан: Абиати, Абате (79 Ночерино), Сапата, Мексес, Емануелсон, Поли (74 Нианг), Де Йонг, Мунтари, Бирса (56 Робиньо), Матри, Балотели
Наполи: Рейна, Место, Албиол, Бритос, Сунига, Джемайли, Бехрами, Инсине, Хамшик (68 Пандев), Кайехон, Игуаин (78 Мертенс)

Няма коментари:

Собствено Търсене