понеделник, 13 април 2015 г.

Лацио смълча Неапол и ще играе финал с Ювентус

 
     Лацио детронира Наполи и Рафа Бенитес и се класира на финала за Купата на Италия след успех с 1:0 на реванша от полуфиналите в Неапол. Сенад Лулич вкара ценния гол в 79-ата минута и след 1:1 в първия мач на „Олимпико” столичани ще играят на финала срещу Ювентус.
   Лацио знаеше, че се нуждае от гол след ремито в първия мач, но тактиката на гостите беше да не бързат, а пресметливо да дебнат своя миг.
    Те имаха отличен шанс още в третата минута. Фелипе Андерсон изведе Кандрева, но шутът на италианския национал бе париран от Бритос. Новият опит на Кандрева по диагонала мина на сантиметри от целта. Наполи имаше малшанс в 28-ата минута и гредата спря изстрела на Габиадини от пряк свободен удар.

   Габиадини имаше още два шанса до почивката, но първо насочи неточно с глава след центриране на Хамшик, а после бившият играч на Сампдория не успя да засече центриране на Мертенс успоредно пред вратата.    Наполи направи изумителен пропуск в началото на втората част. Хамшик достави на втора греда, там Баста някак му попречи, но топката остана точно пред вратата за Габиадини и само само пожертвователната игра на Бериша спаси Лацио.
   Клозе опита да си спечели дузпа между трима защитници, имаше лек контакт с Албиол, който обаче не заслужаваше 11-метров удар според съдията. Пред другата врата Игуаин пропусна златен шанс и Бериша скъси разстоянието, за да спаси срещу аржентинеца.  Андухар спаси удар с глава на Лулич след центриране на Андерсон, а Хамшик накара гостите да треперят с воле, което мина агонизиращо близо до целта.  11 минути преди края обаче Наполи бе на колене. Фелипе Андерсон отново направи пробив вдясно и центрира ниско за Лулич, който от вратарското поле не сбърка за 1:0, въпреки че останаха съмнения за засада.
  Игуаин направи нов пропуск, а в края Лулич бе герой и пред собствената си врата, когато Бериша бе преодолян от резервата Инсиние, но Лулич изби пред голлинията и прати „орлите” на финал.

 

Няма коментари:

Собствено Търсене