петък, 24 април 2015 г.

Наполи е най-резултатният отбор в Лига Европа и очаквано се класира за полуфиналите



 
      Наполи не допусна изненада и ще играе в полуфиналите на Лига Европа, след като фиксира домакинско реми 2:2 с Волфсбург.
   Италианците спечелиха с 4:1 мача в Германия и на практика още тогава решиха сблъсъка и в крайна смекта триумфираха с общ резултат 6:3.
Двубоят на „Сан Паоло” предложи четири попадения и така хората на Рафаел Бенитес се превърнаха в най-резултатния тим този сезон в Лига Европа, реализирайки 25 гола в дузина срещи.
   Още в първата минута гостите можеха да вкарат, след като Даниел Калиджури центрира и Иван Перишич успя да стреля от движение, но стражът на Наполи се справи с вещина. След това темпото на игра спадна, тъй като добре групираните в своята половина домакини спокойно изчакваха атаките на „вълците”. Те не вещаеха сериозна опасност, макар че в 32-ата минута Никлас Бендтнер се извиси над всички в пеналта и отправи удар с глава, но бе неточен. Малко след това отново той влезе в пеналта и шутира опасно по диагонала, ала Гонсало Андухар бе на своя пост. Наполи отговори с изстрел от воле на Гонсало Игуаин, който не попадна в целта.  Ситуацията в 44-ата минута бе и единствената добра атака на неаполитанците през първото полувреме и то приключи без попадения. Домакините обаче много силно след паузата и още в началото Дрис Мертенс центрира добре, но Хосе Кайехон се размина на сантиметри. Не след дълго Наполи нанесе своя удар, след като Игуаин намери чудесно Кайехон. Испанецът овладя, след което стреля, последва рикошет в крак на бранител в бяло и топката спря в мрежата – 1:0.
   Гостите се опитаха да отговорят, но атаките им спираха пред наказателното поле или приключваха с безуспешни далечни удари. Така се стигна до 65-ата минута, в която след едно центриране, топката попадна у Игуаин и той технично я подаде към Мертенс. След първия удар на белгиеца Диего Беналио спаси, но след втория швейцарският национал нямаше шанс – 2:0.
   Гостите успяха бързо да възстановят статуквото. В 71-ата минута Тим Клозе засече с глава центриране от корнер – 1:2, а само три по-късно Иван Перишич вкара с плонж, макар да получи удар в лицето – 2:2. До края нови попадения не паднаха и така в крайна сметка Наполи очаква жребия за полуфиналите, който ще бъде теглен в петък от 13:00 часа българско време.
 

Napoli: Andujar, Mesto, Albiol, Britos, Ghoulam, Lopez Silva, Inler, Callejon, Hamsik (60' Insigne), Mertens (82' Henrique), Higuain (68' Duvan). A disp.Rafael, Jorginho, Gargano, Gabbiadini. All.Rafa Benitez
Wolfsburg: Benaglio, Trash (79' Dost), Naldo, Klose, Rodriguez (67' Schafer), Guilavogui (75' Jung), Luiz Gustavo, Perisic, Arnold, Caligiuri, Bendtner. All. Dieter Hecking
Arbitro: Cakir (Turchia)
Marcatori: 50' J. Callejon, 65' D. Mertens, 71' Klose, 73' Perisic
Note: nessun  ammonito


Няма коментари:

Собствено Търсене