неделя, 19 април 2015 г.

Наполи пак мечтае за ШЛ след класика срещу изпадащ


 
     Уж загубилият всички шансове за място в Топ 3 в Серия А тим на Наполи отново притиска тимовете в тази зона. Южняците се възползваха по най-добрия начин от провалите на Лацио и Рома и се доближиха само на пет точки от челната тройка.
Това стана след задължителна и убедителна победа като гости на почти сигурния изпадащ Каляри. Момчетата на Рафа Бенитес надделяха с 3:0 и продължават с убедителните игри и след боя над Волфсбург през седмицата в Лига Европа.
Този мач на практика беше решен още преди почивката, когато чрез Хосе Кайехон и автогол на Антонио Балцано поведоха с 2:0. Маноло Габиадини оформи класиката, а капката катран в края беше червеният картон на Кристиян Маджо при оформен вече резултат.
Иначе мачът мина изцяло под диктовката на Наполи. Гостите атакуваха постоянно и още в 24-та минута откриха. Тогава Кайехон получи страхотен пас, излезе сам срещу вратаря и хладнокръвно го преодоля за 1:0.
   До почивката и Марек Хамшик можеше да се разпише, но не беше точен, но втори гол през първите 45 минути падна. Той дойде в продължението на частта, като негов автор беше Антонио Балцано, който си вкара автогол с глава, опитвайки се да изчисти топката.
Това попадение реши всичко в двубоя. Все пак остана време за Маноло Габиадини да се разпише за 3:0 в 59-та минута, само три след като се беше появил на терена като резерва. Пасът за попадението му беше на Гонсало Игуаин. Само шест минути след това Кристиян Маджо си изпроси глупав втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко. Но това не се отрази на крайния резултат и играчите на Наполи си тръгнаха с трите точки от гостуването на остров Сардиния.
   Така южняците събраха 53 точки и са само на пет от третия Рома. Каляри остава на предпоследната позиция с 21 точки, на цели девет от спасителния бряг и може да се брои за сигурен изпадащ, заедно с Парма.
 

Napoli: Andujar, Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinic, Jorginho, Gargano, Callejon (68' Mesto), Hamsik (56' Gabbiadini), Insigne, Higuain (62' Duvan). A disp.Rafael, Colombo, Britos, Ghoulam, Henrique, Inler, Mertens. All.Rafa Benitez
Cagliari: Brkic, Balzano, Rossettini, Ceppitelli, Avelar, Ekdal (63' Joao Pedro), Conti, Dessena, Farias (63' Cossu), Sau (46' Longo), Mpoku. All. Zdenek Zeman
Arbitro: Valeri di Roma
Marcatori: 24' J. Callejon, 45'+1' Balzano (aut.), 59' M. Gabbiadini
Note: espulso Maggio al 65' per doppia ammonizione. Ammoniti Conti, Longo, Ceppitelli.


http://gong.bg/football-sviat/italia/napoli-pak-mechtae-za-shl-sled-klasika-sreshtu-izpadasht-325211

Няма коментари:

Собствено Търсене