петък, 8 януари 2016 г.

Инсиние и Хамшик повалиха "биковете"

 http://www.sscnapoli.it/shared/imagebinary/20970/2016-01-06_19-18-21.jpg
     Наполи отново е само на точка от върха в Серия А след домакински успех с 2:1 над Торино в последна среща от 18-ия кръг.
   Неаполитанците завършиха 2015-а само с две загуби през новия сезон, а „биковете” трябваше да се справят с фенски протести след загубите с 0:4 от Ювентус и 0:1 от Удинезе. Торино имаше едва 8 успеха на „Сан Паоло” в исторически план от 61 предишни опита в калчото.
   В началото Падели спаси с коляно шут на Кайехон в близкия ъгъл, Игуаин стреля неточно, а Падели изби с пръсти и фалцов шут на Кайехон.  Наполи доминираше и поведе с чудесен гол. След серия от пасове с едно докосване между Игуаин и Кейхон, Лоренсо Инсиние получи и с падащ лист от границата на наказателното поле матира вратаря за 1:0 в 16-ата минута. Торино бе близо до изравняване, но Пепе Рейна спаси удара с глава на Игуаин след центриране на Молинаро. Игуаин тества Падели отново на близката греда и когато изглеждаше, че домакините са близо до втори гол, гостите изравниха. Гулам не прецени намесата си срещу Бруно Перес и направи дузпа, а местното момче Фабио Куалярела вкара първия си гол от септември насам за 1:1 и направи жест, с който се извини на публиката на Наполи, че е вкарал.
 
 Игуаин направи пропуск от точката на дузпата, а Хамшик отбеляза своя мач №300 в Серия А с гол, който се оказа победен. Инсиние намери словака с фалцов пас, а Марек Хамшик от много малък ъгъл преодоля стража на гостите за 2:1 в 41-ата минута.
   През втората част Кулибали рискуваше да си вкара автогол като пресече пас на Белоти пред вратата, а Инсиние бе близо до второ попадение, но нацели греда от пряк свободен удар.
  
Двамата треньори Сари и Вентура бяха изгонени в публиката, което позволи на наставника на Наполи да пуши цигари в публиката. Мертенс не успя да убие интригата, а Макси Лопес нямаше как да стреля силно с триково изпълнение и Наполи зарадва „Сан Паоло” с втора поредна победа в Серия А.
   Лидер в италианския елит е Интер с 39 точки, Фиорентина и Наполи имат по 38, а Ювентус е четвърти с 37.

Наполи (4-3-3): Рейна, Хисай, Альбиоль, Кулибали, Гулам, Лопес (73, Аллан), Вальдифьори, Хамшик (88, Чалоба), Кальехон, Игуаин, Инсинье (68, Мертенс).
Запасные: Габриэл, Рафаэл, Стринич, Аллан, Маджо, Мертенс, Деци, Кирикеш, Габбьядини, Эль Каддури, Чалоба, Луперто.
Торино (5-3-2): Паделли, Перес (75, Дзаппакоста), Бово, Глик, Моретти, Молинаро, Акуа (81, Бенасси), Вивес, Базелли, Белотти (66, Лопес), Квальярелла.
Запасные: Ичасо, Кастеллацци, Янссон, Прийма, Силва, Дзаппакоста, Бенасси, Гацци, Прчич, Мартинес, Макси Лопес.
Предупреждения: Игуаин, Альбиоль — Акуа, Базелли, Глик, Бово.
Голы: 16, Инсинье, 41, Гамшик — 33, Квальярелла (пен.).

http://www.novsport.com/news1780391_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене