неделя, 19 октомври 2008 г.

Наполи удари Юве, "бианконерите" в тотална криза

Наполи обърна Ювентус с 2:1 на своя стадион "Сан Паоло" в мач от седмия кръг на Серия А и излезе начело в калчото преди неделните срещи. "Небесносините" играха по-добре и на по-високи обороти, като заслужено стигнаха до трите точки, въпреки че гостите откриха в 61-ата минута и имаха доста добри положения за гол преди това. Точен за Юве бе Амаури, който се разписа от воле след центриране на Поулсен отдясно. Четири минути по-късно младата надежда Марек Хамшик изравни с глава след центриране на Лавеци.

Десет минути преди края Кнежевич не успя да изчисти една топка, която попадна в Лавеци, който сам срещу Манингер от 11 метра взриви над 40 000 тифози на стадиона.


Това бе и последната среща на домакините, в която ултрасите на тима нямаха право да присъстват на двубоя и двата сектора зад вратите останаха празни поради наказание. Наполи се изкачи на върха с актив от 14 точки за първи път от 14 години, докато Юве остана с девет точки на 11-то място. Това е втора поредна загуба за гостите в шампионата, като те нямат победа вече пет мача и се намират в явна криза. Освен това водещи играчи като Трезеге, Сисоко, Буфон, Каморанези и Якуинта са контузени. Сега за Клаудио Раниери настъпва часът на истината, след като във вторник среща Реал (Мадрид) в Шампионската лига, след което идва дербито с Торино. Поулсен също получи мускулна травма и най-вероятно ще пропусне следващите няколко мача на тима, което е още един проблем за Раниери.

НАПОЛИ - ЮВЕНТУС 2:1 (0:0)

0:1 Амаури (61)
1:1
Хамшик (65)
2:1
Лавеци (80)

НАПОЛИ: Йецо; Сантакроче, П. Канаваро, Контини, Гаргано, Хамшик, Блази, Маджо, Витале (46 - Манини), Лавеци, Салайета (65 - Денис)
Старши треньор: Е. Реа

ЮВЕНТУС: Манингер; Григера, Кнежевич, Киелини, Молинаро, Салихамиджич, Поулсен (75 - Екдал), Маркизио, Недвед, Амаури, Дел Пиеро (70 - Де Челие)
Старши треньор: К. Раниери

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Блази, Гаргано (Наполи); Григера, Молинаро, Салихамиджич, Поулсен (Ювентус)

http://www.sportal.bg/news.php?id=137533

Футбол: Нека се насладим на победата, заяви Еди Рея

Неапол. Наставникът на Наполи Еди Рея остана много доволен от победата на неговия тим над Ювентус с 2:1, в мач от 7-я кръг на италианската Серия „А”. Гостите поведоха в резултата с гол на Амаури, но Наполи успя да направи пълен обрат с голове на Хамшик и Лавеци, и в крайна сметка стигна до трите точки. „Това бе тежък мач и се радвам, че успяхме да победим Ювентус, въпреки, че не показахме най-добрата си игра. Нека се насладим на тази победа. Определено има развитие в нашия тим, но не искам да говоря за определени цели. Чак януари или февруари можем да говорим за евентуално класиране в зона Европа”, заяви Рея, цитиран от вестник ”Ла Република”.
http://www.focus-sport.net/?do=n1148764214290&s=%CD%E0%EF%EE%EB%E8





Няма коментари:

Собствено Търсене