четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Идеалният отбор на деветия кръг в Серия А

German Gustavo Denis
German Gustavo Denis

Наполи и Удинезе продължават да летят високо в Серия А, благодарение на южноамериканските си герои, а Милан успя да задмине Интер в класирането. Ювентус продължи да се съвзема, а Павел Недвед напомни на себе си. Идеалните 11 на деветия кръг в Серия А са подредени в схемата 4-3-3.

Вратар:

Самир Ханданович (Удинезе): Вратарят на „черно-белите" нямаше много работа при победата с 2:0 над Катаня, но направи няколко класни спасявания през второто полувреме. Намесата му при удар отблизо на Паолучи беше от световна класа и запази вратата на Удинезе непокорена.

Защитници:

Иван Кордоба (Интер): „Нерадзурите" не играха добре срещу Фиорентина, но колумбийският защитник си заслужи похвалите за обезвреждането на Джанпаоло Пацини и Пабло Освалдо. Игра отлично при борбата за топката и допусна малко грешки. Добро цялостно представяне на Кордоба.

Фабиано Сантакроче (Наполи): Защитникът беше на правилното място в правилния момент при всяка опасност пред неговата врата. Не изглеждаше напрегнат нито за секунда и се справи със заплахите. Пореден силен мач за Сантакроче, който продължава да се откроява за неаполитанци.

Мануел Паскуал (Фиорентина): Бранителят беше измежду най-добрите за Фиорентина срещу Интер. Разчупи играта и беше полезен по фланговете. Солидно представяне на 26-годишния Паскуал, който се установява като фаворит на треньора Чезаре Прандели. Центриранията му от ъглови удари бяха перфектни.

Дарио Кнежевич (Ювентус): Бившият играч на Ливорно беше критикуван няколко пъти този сезон, но си свърши добре работата. Намесата му срещу Марко Ди Вайо в последната минута беше черешката на тортата за играта му.

Халфове:

Дженаро Гатузо (Милан): Гатузо беше на върха си срещу Сиена. Той направи асистенция за първия гол в мача, като подаде на Филипо Индзаги и продължи да се бори до края. Типично борбено представяне за Рино, който се опита да бъде пръв във всяка битка за кълбото.

Павел Недвед (Ювентус): Чешкият ветеран върна годините назад срещу Болоня с представяне от световна класа. Беше пример за съотборниците си и изведе отбора си до заслужен успех. Първият му гол беше специален. Великолепно представяне на чешката фурия.

Марек Хамшик (Наполи): Словакът стана титуляр в Идеалния отбор и напълно заслужено. С всеки изминал мач играе все по-добре. Брилянтен мач срещу Реджина. Всичко мина през неговите крака. Поддържаше топката в движение и асистира на Херман Денис за първия гол. Разбирателството му с Лавеци гради сериозни проблеми за всеки съперник на неаполитанците.


Нападатели:

Алексис Санчес (Удинезе): 19-годишният стрелец изигра страхотен мач срещу Катаня. Ударът му от 30 метра матира Бицари и едва не скъса мрежата. Създаваше опасност след опасност и можеше и да запише още голове на сметката си, но му липсваше късмет. Представяне на ниво.

Херман Денис (Наполи): Нападателят се превръща в герой на феновете на „Сан Паоло". Отбеляза хеттрик, за да сломи Реджина. Завършващият му удар беше смъртоносен и чувството му за пласиране е отлично. До този мач нямаше гол пред собствена публика, а сега вече има цели три. Той е от този тип нападатели, които не се нуждаят от втора възможност, за да поразят целта.

Есекиел Лавеци (Наполи): Отново в идеалните 11. Бърз, талантлив и мощен, напомняйки за Диего Марадона. Създаде всичко, подаванията му бяха точни и беше истински кошмар за съперника. Единственото, което му липсваше беше гол, но можем да му го простим.

Достойни за споменаване:

Себастиан Фрей (Фиорентина)
Джорджо Киелини (Ювентус)
Кака (Милан)
Алешандре Пато (Милан)
Симоне Вергасола (Сиена)
Фабио Куалярела (Удинезе)
Марко Ди Вайо (Болоня)
Мауро Сарате (Лацио)
Серджо Пелисиер (Киево)
Папастопулос
(Дженоа)
Тиаго Мота (Дженоа)
Никола Аморузо (Торино)

http://www.sportal.bg/news.php?id=139610

Няма коментари:

Собствено Търсене