неделя, 5 октомври 2008 г.

Дженоа пребори Наполи с 3-2

Генуезците продължават добрите си игри от началото на сезона
Отборът на Дженоа срази гостуващия Наполи с 3-2 в изключителен мач от шестия кръг на Серия А, игран на стадион Луиджи Ферарис в Геноа. Точни за победителите бяха Папастопулос, Паладино и Диего Милито, а за неаполитанци головете отбелязаха Лавеци и Денис. С тази победа домакините затвърдиха възхода си през този сезон и се наложиха в челните места на временното класиране.

Гостите стартираха мача вихрено, като успяха да поведат още в първата минута с попадение на суперзвездата си Ескиел Лавеци.

Последваха нови възможности за втори гол на Наполи, но отбраната на Дженоа удържа натиска на гостите. Към края на полувремето пък северняците на свой ред се вдигнаха на щурм, което даде резултат в 44 минута, когато гъркът Папастатопулос се откъсна от защитата и с премерен удар покрай вратаря съумя да върне статуквото в мача за 1-1.

Това определено даде криле на генуезците, които излязоха вдъхновени след паузата и бързо успяха да дръпнат в резултата, след попадение на бившия футболист на Ювентус Рафаеле Паладино в 52-рата минута. 3 минути след това обаче, с червен картон напусна играта футболистът на домакините Роси. Това определено раздвижи двубоя и двата отбора се впуснаха в неспирни атаки. В резултат на това, първо звездата на домакините Диего Милито покачи на 3-1, а 2 минути след това Денис намали на 3-2. В 90 минута Дженоа остана с 9 души на терена, след като голмайсторът Папастопулос бе изгонен от главния съдия.
http://donbalon.eu/news24951.html





Няма коментари:

Собствено Търсене