понеделник, 27 април 2009 г.

Наполи взе скалпа на шампиона Интер

Шампионът на Италия Интер се издъни срещу намиращия се в ужасяваща форма от началото на годината Наполи и загуби с 0:1. Резервата Марсело Салайета вкара единствения гол в мача на "Сан Паоло" с прекрасно изпъление в 73-ата минута и до известна степен съхрани интригата около титлата. "Нерадзурите" остават начело с 74 точки, а на 7 след тях е Милан. В оставащите пет кръга отборът на Жозе Моуриньо има сравнително лека програма и продължава да е фаворит за Скудетото, но изпраща една от най-тежките си седмици през сезона, след като преди няколко дни беше елиминиран от Сампдория на полуфиналите за Купата на Италия.

Победата е първа за Наполи под ръководството на Роберто Донадони в шестия му мач начело на тима. За последно южняците се бяха поздравявали с пълен успех на 11 януари, а разочароващата им форма се илюстрира от над 500-те минути без гол на "Сан Паоло". Любопитното е, че през миналия сезон Интер отново загуби в Неапол а голът за домакините вкара героят от днес Марсело Салайета.

Моуриньо направи няколко промени в сравнение със състава от сряда. Този път вместо Хулио Крус, зад двамата нападатели Ибрахимович и Балотели действаше друг ветеран - Луиш Фиго. "Нерадзурите" демонстрираха самочувствие и опитаха да си улеснят задачата с ранен гол, като още в 3-ата минута Валтер Самуел стреля опасно с глава, но стражът на домакините Наваро със сетни сили изби. Кошмарната серия от 14 мача без победа в Серия "А" видимо беше сковала неаполитанци и те предимно се бранеха. Бързоногият Балотели поиска дузпа след съприкосновение със Сантакроче в наказателното поле, но реферът Росети остана безмълвен. Малко по-късно тъмнокожият нападател на Интер отново беше в центъра на събитията - страхотен негов удар от 30 метра изненада Наваро, но за няколко сантиметра прехвърли и вратата.



Гостите владееха положението на терена и много рядко позволяваха на Наполи да стига в близост до Жулио Сезар. В 33-ата минута Балотели за пореден път се размина с гола, след като Наваро успя да се справи с изстрела му. Домакините пък създадоха първото си стопроцентово положение едва в добавеното време на полувремето, когато Марек Хамшик пробва хубав удар от въздуха, преминал встрани от вратата.

През второто полувреме зрителите видяха различен Наполи. Есекиел Лавеци се активизира и започна да тормози защитата на Интер. Гостите обаче не показаха никакво смущение и продължиха да търсят гола. Вийера стреля право в Наваро, а Моурино реши да засили атаката с пускането на Мансини вместо позморения Фиго.Ибрахимович не успя да се разпише от фаул и в 73-ата минута дойде мигът на Салайета. Уругваецът се бе появил на терена съвсем скро, но бързо влезе в ритъма на мача и с майторски удар от границата на наказателното поле вкара скъпоценния гол за Наполи, който донесе и третата загуба на Жозе Моуриньо, откакто пое Интер през лятото.

НАПОЛИ - ИНТЕР 1:0

1:0 Салайета (73)

НАПОЛИ: Наваро, Сантакроче, Контини, Ароника (92-Витале), Монтервино, Амодио (87-Болясино), Блази, Хамшик, Манини Лавеци, Данис (63-Салайета)

ИНТЕР: Сезар, Санети, Кордоба, Самуел, Киву (81-Максуел), Виейра (75-Крус), Камбиасо, Станкович, Фиго (70-Мансини), Балотели, Ибрахимович

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Амодио, Виейра, Станкович, Балотели, Крус

СЪДИЯ: Роберто Росети

http://www.sportal.bg/news.php?id=170347


Няма коментари:

Собствено Търсене