понеделник, 20 април 2009 г.

Каляри записа много трудна победа над Наполи

Каляри се наложи с 2:0 над Наполи в среща от 32-ия кръг на Серия „А” . Мачът на стадион „Санта Елия” бе много оспорван, а головете за домакините паднаха в началото и края на двубоя. Тимът от Неапол изпусна много изгодни положение и може да съжалява, че не си тръгна поне с точка от мача.

Още в 5-ата минута Алесандро Матри проби по крилото и центрира в пеналта, а Джеда с глава разстреля Лука Бучи. В следващата атака удар на Микеле Фини бе блокиран от защитник на гостите. Чак в 14-ата минута Марсело Салайета сътвори първата по-опасна атака за тима от Неапол, но ударът му бе отразен от Марчети. В средата на полувремето Лазари и Матри затрудниха Бучи, но опитният страж се справи с опасностите. В 37-ата минута Лазари пусна хитро топката към Матри, който стреля с левия крак, но отново Бучи спаси.

Каляри продължи да атакува и през втората част, а опасен изстрел на Матри бе спасен с мъка от вратаря на гостите.В 62-ата минута Датоло засече с глава центриране на Лавеци, но Кастелаци внимаваше и изби. Пет минути по-късно отново Датоло затрудни стража на Каляри, но шутът му от 35 метра попадна право в ръцете на вратаря. Десет минути преди края на мача Салайета стреля с глава от малкия пеналт, но топката мина встрани от вратата. Във втората минута от добавеното време отборът на Каляри стигна до втори гол, след като Джеда подхвана бърза контраатака и подаде на непокрития Лазари, който с левия крак оформи крайното 2:0.



С тази победа Каляри се изкачи на осмото място в класирането с актив от 48 точки, а Наполи се срина до 14-ата позиция с 39 т.

http://www.novsport.com/news30438_1.html

Масимилиано Алегри: Изиграхме много силен мач

Треньорът на Каляри Масимилиано Алегри остана радостен от победата на неговия тим с 2:0 над състава на Наполи, предаде „Channel 4”. Срещата се игра на стадион „Сант’Елиа” и бе от програмата на 32-ия кръг на Серия „А”. Това бе среща, в която и двата отбора можеха да стигнат до победата, но по настоятелен се оказа тимът на домакините.
„Страхотна победа, която постигнахме срещу силен съперник. Днес изиграхме страхотно първо полувреме, но второто бе под диктовката на Наполи. Радостното е, че имахме силите да отбележим второ попадение, което реши мача в наша полза. Щастлив съм и от факта, че успяхме да запазим вратата си суха, тъй като бяхме много концентрирани в отбрана”, каза Алегри.

Донадони разочарован от първата си загуба начело на Наполи

Старши треньорът на Наполи Роберто Донадони остана разочарован и притеснен от първата загуба на неговия тим под негово ръководство - 0:2 при визитата на Каляри. Бившата звезда на Милан заяви, че отборът на Наполи има нужда от повече време, за да намери точния си ритъм на игра.
„Определено днес не се представихме на нивото, на което очаквах. Все още имаме нужда от време да намерим формата си и да завършим сезона подобаващо. Липсва ни точният завършващ удар, а винаги когато допуснем грешка, противникът я наказва. Днес започнахме без самочувствие и логично Каляри ни наказа”, заяви Донадони, цитиран от „Гадзета дело Спорт”.








Съдия: Чели

Стадион: "Сант`Елиа"

Каляри

2:0

Наполи

Голмайстори

5'


Джеда





89'


Андреа Лазари





Състав



Федерико Маркети


Лука Бучи





Давиде Астори


Паоло Канаваро


84’



Франческо Писано


Фабиано Сантакроче





Паоло Бианко


Луиджи Витале


73’



Карлос Матийо


Матео Контини





Андреа Косу


Мануеле Блази





Андреа Лазари


Даниеле Манини





Андреа Парола


Марек Хамшик



74’


Микеле Фини


Микеле Пациенца


60’



Джеда


Езекиел Лавеци



81’


Алесандро Матри


Марсело Салайета



Смени

74’


Давиде Биондини


Хесус Датоло


60’

81’


Роберт Акуафреска


Херман Денис


84’





Андреа Русото


73’


http://sportal.bg/statistics_game.php?champ=3&season=22&game=4704



Няма коментари:

Собствено Търсене