четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Валтер Мацари: Можехме да бием Милан, ако имаше още малко време



Наполи и Милан изиграха един вълнуващ двубой на „Сан Паоло" и въпреки че „росонерите" поведоха с два гола в първите пет минути, те не успяха да задържат преднината си, като допуснаха изравняване в последните три минути за крайното 2:2. Изходът от мача остави неаполитанците все още непобедени под ръководството на новия треньор Валтер Мацари, като те имат две победи и един равен, откакто той пое клуба. „Играчите показаха невероятен характер и не загубихме вяра, че можем да обърнем резултата до края на мача", сподели Мацари в интервю пред „Mediaset". „Заслужавахме да измъкнем равен за нашия тежък труд." „През първото полувреме не подходихме по най-правилния начин, като при някои от ударите си можехме да прехвърлим стадиона. По време на мача ни обхващаше лошо предчувствие, тъй като изоставахме и правехме грешки. Ние обаче не се отчаяхме и това ни позволи да се стегнем в края на мача. Кой знае какво можеше да се случи, ако срещата беше продължила още няколко минути... Смятам че щяхме да го спечелим", допълни той.

Треньорът на Наполи похвали вратаря на съперника Дида, който направи много силен мач и на няколко пъти спаси Милан. „На моменти нямахме и късмет, защото Дида направи четири великолепни спасявания. За негово съжаление обаче, ние си взехме заслуженото", завърши Мацари.

Леонардо: Трудно ми е да обясня какво се случи

Снощи Милан беше много близо до постигането на трета поредна победа в Серия А в мача си срещу Наполи, но два късни гола на неаполитанците им позволиха да стигнат до равенството в среща, който изглеждаше загубена. Милан поведе с 2:0 само след 5 минути игра, но след това позволи на съперника си да изравни с голове в края на мача. Треньорът на "росонерите" Леонардо трудно намери думи да обясни защо възпитаниците му изтърваха преднина от 2:0 в добавеното време на двубоя. „Не ми е лесно да дам обяснение за мачове като този", заяви той пред Sportal.it. „Определено срещата започна както най-много ни се искаше, но може би вкарахме тези два гола твърде рано. След това е трудно да контролираш играта за 85 минути." „Борихме се, справяхме се добре, но след 88-та минута се случиха много неща. Изгонването на Абате също оказа влияние, може би трябваше да го извадя по-рано, но е лесно да се каже впоследствие... Все пак мисля, че играхме добре", добави бразилецът. „Твърде жалко е, че победата ни се изплъзна. За останалото време не мога да кажа, че играхме по-различно в сравнение с последните ни мачове, въпреки че този път ние бяхме тези, които бяха обърнати", завърши наставникът на Милан.

Източник: СПОРТА.БГ

Няма коментари:

Собствено Търсене