събота, 31 октомври 2009 г.

Наполи записа паметен обрат в Торино – 3:2 над Ювентус



Отборът на Наполи записа исторически успех с 3:2 при визитата си на Ювентус в дербито на 11-ия кръг на италианската Серия „А”. Момчетата на Валтер Мацари изоставаха с 0:2, но съумяха да стигнат до пълен обрат и да спечелят паметна победа на Олимпийския стадион в Торино. Срещата, която предложи много емоции и цели 5 гола, завърши с грозни сцени, при които Амаури бе изгонен, след като изрита вратаря на гостите Морган Де Санктис в главата.
Домакините започнаха по-силно мача и можеха да стигнат до гол още в първата минута, когато удар по диагонала на Джовинко премина встрани от вратата на Наполи. Малко по-късно пък удар с глава на Денис премина на сантиметри от левия страничен стълб. В 15-ата минута отново Джовинко не успя да уцели вратата, а малко по-късно удар на Гросо бе спасен от Морган Де Санктис. Последваха силни минути за отбора на Наполи, който пропусна две отлични положения чрез Ароника и Денис. Диего и Фелипе Мело също бяха неточни в своите опити да поразят целта и така се стигна до 35-ата минута, когато на сцената излезе Давид Трезеге. Григера центрира от дясно, а френският стрелец засече топката с глава и я прати неспасяемо в мрежата за 1:0. В самия край на полувремето резултатът можеше да стане 2:0, но изстрел на Гросо от фаул премина в опасна близост до вратата, пазена от Де Санктис.


Домакините започнаха по-добре втората част и логично стигнаха до гол в 55-ата минута. Контини сбърка фрапантно, подаде към Трезеге, който намери Джовинко в наказателното поле, а младият футболист на Юве бе безпогрешен – 2:0. Малко по-късно обаче Наполи успя да върне едно попадение чрез Марек Хамшик. Датоло намери словака на далечната греда, а той не сгреши отблизо и разпечата вратата на Буфон за 2:1.


Само 5 минути по-късно гостите от Неапол изживяха истинско дежа ву от предишния кръг срещу Милан и отново успяха да изравнят, след като изоставаха с 0:2. Хамшик центрира от ъглов удар, последва разбъркване, при което резервата Датоло се оказа най-съобразителен и чукна топката в мрежата на Буфон за 2:2.

Юве веднага реагира и удар на Диего от фаул за малко не навести мрежата на Де Санктис.
Така срещата вървеше към равенство, но най-неочакваното се случи в 82-ата минута, когато гостите от Неапол стигнаха до паметен обрат. Момчетата на Валтер Мацари организираха страхотна контраатака, Лавеци напредна отляво, центрира, Тиаго не изчисти добре и подари топката на връхлитащия Хамшик, който от точката на дузпата буквално разстреля Джиджи Буфон за 2:3.

Юве опита да се добере до точката, но не стигна до нищо повече от едно меле, при което резервата Амаури изрита стража на гостите в главата и получи директен червен картон.
Така с този успех Наполи вече има 17 точки в актива си, което му отрежда 5-ото място в класирането. Ювентус пък остава втори с актив от 21 точки, на цели 4 зад лидера Интер, който утре гостува на новака Ливорно.

Ювентус – Наполи 2:3
1:0 Трезеге 35’
2:0 Джовинко 55’
2:1 Хамшик 58’
2:2 Датоло 64’
2:3 Хамшик 82’

Ювентус: Буфон, Григера, Канаваро, Киелини, Гросо, Мело, Поулсен (Амаури 76’), Каморанези (Тиаго 32’), Диего, Джовинко (Де Челие 86’), Трезеге
Старши треньор
: Чиро Ферара

Juventus FC v SSC Napoli - Serie A

Наполи: Де Санктис, Ароника, Кампаняро (Датоло 59’), Канаваро, Контини, Маджо, Хамших, Чегарини, Гаргано, Лавеци (Пациенца 87’), Денис (Куалярела 69’)
Старши треньор
: Валтер Мацари

Жълти картони
: Контини, Кампаняро, Канаваро (Наполи)
Червени картони
: Амаури (Ювентус)
Съдия
: Дамато Стадион: „Олимпико”, Торино


http://www.novsport.com/news63891_1.html

Няма коментари:

Собствено Търсене