събота, 11 декември 2010 г.

Наполи превзе и Генуа

Наполи превзе и Генуа

дженоанаполи

Отборът на Наполи продължава със стабилните си изяви през този сезон, след като днес се наложи с минималното 1:0 над тима на Дженоа. Срещата се игра на стадион „Луиджи Ферарис” и бе от програмата на 16-ия кръг на италианската Серия „А”. Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Пациенза си изкара втори жълт картон в 85-ата минута.

Иначе двубоят започна с неточен шут на Велосо, който бе последван от нов такъв, този път на Зунига от състава на гостите. В 5-та минута Дайнели стреля опасно с глава, но в крайна сметка отбраната на Наполи успя да се справи и изчисти. В 17-ата Милането отправи опасен удар, който обаче се отби в тялото на бранител на „небесно-сините”.


Така се стигна до 25-ата минута, когато Гаргано центрира елегантно в наказателното поле на „грифоните”, където Хамшик се извиси над всички и с глава откри резултата – 1:0.
След този гол настроението в играта на домакините изчезна и до края на полувремето нямаше повече интересни ситуации или голове.

Втората част премина под натиска на Дженоа, но чистите голови положения в нея се брояха на пръстите на едната ръка. В 47-ата минута Милането стреля неточно, а в 60-ата удар на Кържа бе блокиран от бранител на гостите. В 63-ата пък шут на Тони не намери целта, а в 76-ата примерът му бе последван от Марко Роси. https://qjbica.blu.livefilestore.com/y1mCaKZlf0u10puvJayo34E8LxGmSrLoYW56ZXOW6npjd9lY7rIfD_6WVdUlLBVTZG7Z61gAyzzw52Fff7NrywrGc-UjXmsQ6nIabah2Q02xBJg6B6FkbWFm_PTnBqNjiTJOKuxshctDB4nTFt5janWGQ/espulsione_campagnaro_genoa_napoli.jpg
В 85-ата минута пък Наполи остана с човек по-малко, след като Пациенза си изкара втори жълт картон.
До края на двубоя „грифоните” натиснаха здраво, но усилията им стигнаха само за един неточен шут на Рудолф в 88-ата минута.
След тази победа „небесно-сините” се намират на 3-о място във временното класиране с актив от 30 точки, колкото има и тимът на Лацио। Домакините от Дженоа пък са 10-и с 21 пункта.



Няма коментари:

Собствено Търсене