четвъртък, 2 декември 2010 г.

Утрехт - Наполи 3:3

Кавани остави Наполи в играта, след голова фиеста срещу Утрехт

http://www.justnapoli.it/wp-content/uploads/2010/12/Utrecht-Napoli1.gif

Отборите на Утрехт и Наполи изиграха изключително вълнуващ двубой помежду си от група К на Лига Европа, но не успяха да излъчат победител, завършвайки 3:3. Домакините могат повече да съжаляват за това развитие на нещата, тъй като в един момент от мача успяха да поведат с 3:1, но великолепната игра на Единсон Кавани, вкарал хеттрик за гостите попречи на холандския тим да спечели трите точки и така остави шанс на своя тим за продължаване напред в турнира.

http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2010/12/02/0LCTEBFP--300x145.jpg

Головото шоу започна още в 5-ата минута, когато Кавани с удар от малък ъгъл вкара изключително красив гол за 0:1. Радостта на гостите обаче бе кратка и минута по-късно Ван Волфсвинкел засече хубав пас на Мертенс и възстанови равенството. В 27-ата минута отново Ван Волфсвинкел даде преднина на холандския тим с гол от дузпа за събаряне на Корнелисе. В 35-ата минута пък Демуж направи резултата 3:1 след точен удар с глава.

http://net-storage.tccstatic.com/storage/tuttonapoli.net/img_notizie/thumb1/e183f474acddaa5ca6219869dd878c53-87159-1291323450.jpeg

Наполи обаче показа борбеност и в 42-ата минута отново Кавани с удар около точката на дузпата намали преднината на съперника на 2:3. В 70-ата минута пък Езекиел Лавеци бе съборен в наказателното поле на Утрехт и отново Кавани пое отговорността да стреля от бялата точка и отново бе точен, оформяйки своя хеттрик и крайното 3:3.

http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2010/12/02/0LCTEXWR--300x145.jpg

Този резултат остави Наполи на 3-ата позиция в класирането в групата с 4 спечелени точки и с 2 по-малко от втория Стяуа, с който играе в последния кръг и ще трябва да търси задължителен успех। Утрехт пък остава на последната позиция в таблицата също с 4 точки и на практика без шанс за продължаване напред.

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu, Duplan (39' st De Kogel), Silberbauer (19' st Nijholt), Lensky (8' st Maguire), Mertens, van Wolfswinkel, Demouge. A disp. Sinouh, Keller, van der Mareel, Oer. All. du Chatinier

Napoli: De Sanctis, Grava (19' st Maggio), Cribari, Campagnaro (38' st Cannavaro), Zuniga (41' st Dumitru), Gargano, Yebda, Vitale, Hamsik, Lavezzi, Cavani. A disp. Iezzo, Santacroce, Dossena, Maiello. All. Mazzarri

Arbitro: Iturralde Gonzalez
Marcatori: 5' pt Cavani (N), 6' pt van Wolfswinkel (U), 28' pt van Wolfswinkel rig. (U), 35' pt Demouge (U), 42' pt Cavani (N), 25' st Cavani rig. (N)
Note: ammoniti Campagnaro, Hamsik, van Wolfswinkel, De Sanctis, Demouge, Zuniga, Lavezzi, Yebda, Nihjot। Espulso Mazzarri tra il primo e secondo tempo.

Мадзари: Предстои ни финал срещу Стяуа

http://www.sscnapoli.it/UserFiles/Image/img%20ritiro%202010/UTRENA%20(4).jpg

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари разкритикува играта на своя тим при равенството 3:3 срещу Утрехт в Лига Европа. "Небесносините" можеха и да загубят мача, тъй като в един момент падаха с 1:3, но все пак се добраха до точката, която запази шансовете им за продължаване напред. Сега обаче те ще се нуждаят от задължителен успех над Стяуа в последния си мач от груповата фаза на турнира.

"Много съм разочарован, защото една победа тази вечер щеше да ни постави в отлична позиция преди последния ни мач със Стяуа. От друга страна и сега нещата не са толкова лоши, защото ни предстои истински финал срещу румънците и то на наш стадион. Надявам се да доставим голяма радост на нашите фенове. В Европа никога не е лесно. Видяхте как Сампдория и Ювентус отпаднаха от турнира. Ние сме в една от най-трудните групи, но все още имаме шанс да продължим. Направихме доста грешки в този мач, особено в защите. Трябва да сме по-внимателни с детайлите. Другият ни проблем бе, че създадохме доста положения, но не ги оползотворихме максимално добре", заяви Мадзари.

Героят Кавани: Ще се борим до последно



Героят за Наполи в двубоя с Утрехт (3:3) Единсон Кавани заяви, че отборът му ще се бори до последно за класиране в следващата фаза на турнира. Авторът на хеттрик за своя тим, донесе ценна точка на "небесносините" със своите попадения и така те все още имат шанс да се класират на 1/16 финал, ако победят Стяуа в последния си мач.

"В кариерата си съм вкарвал много важни голове, както го направих и тази вечер। Щастлив съм за нашия отбор, който дойде тук, за да покаже на какво е способен. Спечелената точка е добър резултат, който ни дава възможност да се класираме напред при победа над Стяуа. Ще се борим до последно да продължим на 1/16 финал", заяви Кавани.

http://www.sportal.bg/news.php?news=273833


Няма коментари:

Собствено Търсене