неделя, 10 април 2011 г.

Наполи сънува, "небесносините" са на върха



     Приказката на Наполи продължава. „Небесносините” надвиха Болоня с 2:0 като гости в двубой от 32-ия кръг на Серия „А” и се изравниха с Милан на върха в класирането на калчото шест мача преди края на сезона. Двата тима имат по 65 точки, но „росонерите” са със среща по-малко, като тази вечер играят във Флоренция срещу Фиорентина. Попаденията реализираха Джузепе Маскара в 30-ата минута и Марек Хамшик в последните секунди на първата част от дузпа.


 

Без най-добрия си играч и голмайстор на тима Кавани гостите пристигнаха в Северна Италия с огромен ентусиазъм и концентрация. Подкрепата на 15 000 техни тифози на „Ренато Дал`Ара” се оказа решаваща. „Градът живее в прекрасен сън, а този сън сте вие”, пишеше на един от многото транспаранти, опънати от тифозите на неаполитанците.
     Гостите бяха по-мотивирани и съвсем заслужено стигнаха до трите точки. Първо Лавеци игра с пета, вратарят Вивиано не успя да хване топката и връхлитащият на скорост Маскара откри с първия си гол за тима от девет мача. Бившият капитан на Катаня започна като титуляр на мястото на Кавани, а в последната минута на полувремето Лавеци, който взе диригентската парка в отсъствието на уругвайския голаджия, беше съборен за дузпа. Зад топката застана словашкият национал Хамшик, който реализира 10-ото си попадение за сезона.


 

През втората част Марко Ди Вайо пропусна уникална възможност да намали в 55-ата минута, а Лавеци веднага след това не успя да направи 3:0.

До края на срещата и двамата вратари показаха по веднъж, че имат добър рефлекс, а тифозите на Наполи продължават да мечтаят за третото си Скудето. В следващия кръг бившият тим на Диего Армандо Марадона посреща Удинезе на „Сан Паоло” и се очакват над 60 0000 тифози отново да бъдат 12-ият играч в състава на Валтер Мадзари.
 
Болоня пък се спаси от изпадане преди няколко кръга и беше напълно нормално мотивацията на играчите да бъде по-малка от тази на гостите, които заедно с цял Неапол изживяват една прекрасна приказка.


BOLOGNA (3-4-1-2): Viviano; Moras, Portanova, Cherubin; Buscè, Perez, Mudingayi, Morleo; Ekdal; Paponi, Di Vaio . All.: Malesani. In panchina: Lupatelli, Britos, Rubin, Mutarelli, Della Rocca, Ramirez, Meggiorini.
NAPOLI (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Ruiz; Maggio, Pazienza, Yebda, Dossena; Hamsik, Mascara; Lavezzi. All.: Mazzarri. In panchina: Iezzo, Aronica, Santacroce, Gargano, Zuniga, Sosa, Lucarelli
ARBITRO: Orsato di Schio (Dobosz-Passeri, 4° uomo: Gervasoni)
 
http://www.sportal.bg/news.php?news=298118

Няма коментари:

Собствено Търсене