понеделник, 9 януари 2012 г.

Наполи показа класа в Сицилия



Наполи започна 2012 година с убедителен успех при гостуването си на Палермо. Домакините от Сицилия се представиха много слабо и не оказаха сериозна съпротива на един от най-стойностните отбори в Серия "А". Попадения на Горан Пандев, Кавани и Марек Хамшик материализираха тоталното превъзходство на Наполи, а в заключителните минути на двубоя ветеранът Фабрицио Миколи се разписа за крайното 1:3.


Палермо стоеше сравнително равностойно до почивката, но голът на Пандев в 35-ата минута пречупи домакините. Преди това те пропуснаха няколко добри възможности да поведат след удари на Игор Будан и Миколи, а на другата врата Франческо Бенуси спаси изстрел на Валтер Гаргано.

В началото на втората част ясно си пролича желанието на Наполи да убие интригата. Момчетата на Валтер Мадзари наложиха много високо темпо и бързо удвоиха преднината си след пас на Хамшик и точен завършващ удар на Кавани, който се разписа за 10-и път от старта на сезона в Серия "А". Малко по-късно самият Хамшик вкара на празна врата и подпечата трите точки за неаполитанци.


В класирането Наполи измести Рома от шестото място и се намира на 10 точки от лидерите Милан и Ювентус. Палермо е в серия от 6 мача без победа и вече е в долната половина на таблицата.
ПАЛЕРМО - НАПОЛИ 1-3
0-1 Пандев 35'
0-2 Кавани 54'
0-3 Хамшик 60'
1-3 Миколи 89'

ПАЛЕРМО: Бенуси, Муньос, Силвестре, Чето, Балцарети, Милячо, Дела Рока, Барето, Васкес, Миколи, Будан
Треньор - Бортоло Мути

НАПОЛИ: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Инлер, Гаргано, Досена, Хамшик, Пандев, Кавани
Треньор - Валтер Мадзари

Съдия - Паоло Силвио Мадзолени

Стадион - "Ренцо Барбера", Палермо

http://www.sportal.bg/news.php?news=343475

Няма коментари:

Собствено Търсене