неделя, 22 януари 2012 г.

Пандев спаси Наполи

Наполи стигна само до 1:1 при гостуването си на Сиена в мач от 19-ия кръг на Серия "А". Отборът на Валтер Мадзари  дори беше на път да загуби срещу един от аутсайдерите в калчото, но попадение на Горан пандев в 86-ата минута подели точките. Малко по-рано резервата Единсон Кавани пропусна дузпа, а домакините могат да съжаляват, че не задържаха преднната си, станала факт благодарение на гола на Емануеле Калайо в средата на второто полувреме.

Домакините бяха респектирани от силата на Наполи в атака и подходиха подчертано предпазливо в началните минути. Футболистите на Джузепе Санино действаха с наситена средна линия и това им носеше успех. Гостите трудно създаваха опасни положения и се ограничаваха с далечни изстрели на швейцарския национал Гьокхан Инлер.


В средата на полувремето Наполи вдигна оборотите и Кавани беше много близо до гола, но Джанлука Пеголо спаси силния му изстрел от границата на наказателното поле. "Небесносините" имаха и още няколко хубави атаки до
почивката, но като цяло усилията на Горан Пандев и Марек Хамшик не срещнаха съмишленици. В 43-ата минута грешка в защитата на неаполитанци позволи на Емануеле Калайо да се озове на чиста позиция, той технично прехвърли Морган Де Санктис, но топката се отби от напречната греда, а след това Салваторе Ароника я изчисти напред.

Със старта на втората част Наполи се настани в половината на съперника, а наставникът Валтер Мадзари засили офанзивната мощ на тима с пускането на Езекиел Лавеци на мястото на Валтер Гаргано. В 58-ата минута дълъг пас намери на скорост Андреа Досена, но неговият удар бе крайно неточен. Сиена търпеливо чакаше своя шанс и той дойде десетина минути по-късно. Симоне Вергасола подаде на Калайо и той реализира 8-ия си гол в Серия "А" от началото на сезона.


Гостите реагираха мигновено и заредиха атака след атака към вратата, пазена от Пеголо. На терена се появиха Блерим Джемайли и Хуан Камило Сунига, които внесоха повече острота в действията на Наполи. В 79-ата минута футболист на Сиена извърши нарушение в наказателното поле, но Кавани пропусна дузпата. Неаполитанци бързо преглътнаха разочарованието и продължиха да преследват гола. Непреимиримостта им бе възнаградена в 86-ата минута, когато Андреа Досена центрира и Пандев с глава възстанови равенството.


http://www.sportal.bg/news.php?news=345816

Няма коментари:

Собствено Търсене