петък, 22 февруари 2013 г.

Виктория – Наполи 2:0


    
   Виктория Пилзен спечели и реванша срещу Наполи с 2:0 и след класическия успех в първия мач преди седмица в Италия се класираха без проблем за осминафиналите в Лига Европа с общ резултат 5:0.
Чехите продължиха добрата си домакинска серия от 10 мача без загуба, а двете попадения във вратата на италианците паднаха през второто полувреме.
Първо Ян Коварик вкара за 1:0 в 54-та минута, а в 74-та – Станислав Течл бе точен за 2:0.
   На осминафиналите Виктория Пилзен ще се изправи срещу Фенербахче, който изхвърли БАТЕ Борисов. Първата среща е Чехия на 7- март, а реваншът е седмица по-късно.

   Треньорът на Наполи Валтер Мадзари остана разочарован от представянето на неговия тим в реванша срещу Виктория (Пилзен) от 1/16-финала в Лига Европа. Италианците губеха с 0:3 след първия мач, а и в реванша с нищо не показаха, че заслужават да играят в следващата фаза, като паднаха с 0:2 в Чехия.
    "Ако трябва да съм честен, очаквах повече от моите играчи. Явно обаче не ни бе лесно да се мобилизираме след поражението в първия мач. Трябваше ни ранен гол, който да ни даде някаква надежда и да внесе напрежение при съперника. Вместо това, чехите опазиха комфортната си преднина, а с течение на времето ние тотално свалихме гарда", заяви Мадзари.
   Наставникът обаче намери и някакви позитиви в отпадането на тима му от Лига Европа, като така отборът ще може да се съсредоточи изцяло върху борбата за титлата в Серия "А".
   "Със сигурност отпадането ни няма да ни навреди в борбата за титлата. Сега ще можем да се върнем към нормалните тренировки през седмицата, а досега когато имахме възможност да се подготвим добре, записахме 5 победи и 2 равенства, а те бяха при гостуванията на Фиорентина и Лацио. Явно не можем да поддържаме високо ниво, ако не сме в в оптимална форма както физически, така и психически", допълни треньорът.
 
Виктория – Наполи 2:0
1:0 Коварик 51
2:0 Текъл 74

Виктория: Козачик, Чишовски, Прохазка, Резник, Лимберски, Хорват, Дарида, Райторал (Фило – 83), Коварик, Колар (Щипек - 89), Бакош (Текъл – 57)
Наполи: Де Санктис, Гамберини (Канаваро – 66), Роландо, Маджо, Сунига, Бехрами (Инлер – 46), Донадел (Кавани – 46), Джемайли, Пандев, Инсиние, Калайо
http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=329793

Няма коментари:

Собствено Търсене