понеделник, 25 февруари 2013 г.

Наполи пак се спъна


    

Il Napoli ha le polveri bagnate
Наполи пропусна поредния си шанс в битката за скудетото на Италия. Южняците завършиха само 0:0 с Удинезе и изостанаха на 6 точки от лидера Ювентус. За втори пореден мач Наполи показа липса на реализаторски качества в състава. Кавани пропусна няколко добри възможности.
   Удинезе не създаде нищо в атака, но се защитаваше стабилно и взе точката, след като от Наполи не успяха да пробият отбраната на бианконерите.
   След седмица е мега дербито между Наполи и Ювентус, но ако неаполитанците не победяха Удинезе днес, шансовете на отбора на Валтер Мадзари да спечели титлата намаляваха драстично.
   Ювентус победи Сиена вчера и дръпна със 7 точки пред Наполи. Южняците освен това отпаднаха от Лига Европа през седмицата след нова разочароваща загуба от Виктория Пилзен.
   Мадзари заложи на Кавани, Инсине и Хамшик в атака в търсене на трите точки. Удинезе обаче също имаше за какво да играе. При успех бианконерите щяха да се доближат на 6 точки от зона Шампионска лига.
   И двата отбора започнаха агресивно в търсене на гол още в началото. Наполи имаше по-доброто положение в първите минути. В петата Место центрира отдясно към Кавани, който обаче се размина с топката, а на далечната греда Инсине не успя да я засече в празната врата.
   Удинезе предпочиташе да се брани и да пробва контраатаки. В няколко случая домакините успяха да притеснят Наполи. Антонио ди Натале и Джовани Паскуале обаче не уцелиха вратата.
   Най-добрите положения обаче бяха за Наполи. Инлер стреля силно от дистанция, но над вратата. Най-добрата ситуация обаче беше за Марек Хамшик в края на полувремето. Чудесно центриране отляво стигна до словака, който обаче стреля право в Даниеле Падели.
   Второто полувреме започна с шанс за Удинезе. Перейра пропусна да открие резултата, като не можа да направи добавка след удар на Ди Натале. Последва комбинация между Кавани, Инсине и Хамшик, която завърши с удар на словака, но той не уцели вратата.
   Наполи продължи да пропуска. Бритос намери Инсине, който се обърна и стреля, но топката се отклони в Домици и мина покрай гредата. След това Армеро мина зад гърба на Баста и центрира за Кавани, който от 2 метра не успя да уцели топката с левия крак, натиснат от Домици.

УДИНЕЗЕ - НАПОЛИ 0:0
УДИНЕЗЕ: Падели, Домици, Данило, Бенатия (28 Орто), Алан, Баду, Баста, Паскуале, Перейра, Муриел, Ди Натале (78 Майкусел)
НАПОЛИ: Де Санктис, Бритос, Канаваро (85 Джемайли), Кампаняро, Бехрами, Место (89 Сунига), Армеро, Инлер (62 Пандев), Л. Инсине, Хамшик, Кавани

Няма коментари:

Собствено Търсене