понеделник, 11 ноември 2013 г.

Ювентус-Наполи 3:0



     
     Ювентус спечели с убедителното 3:0 мегадербито с Наполи от 12-ия кръг на Серия А и се доближи само на точка от лидера Рома. Гол от тънка засада на Йоренте в самото начало и страхотни попадения на Пирло и Погба в края донесоха успеха за шампионите, които нанесоха второ поражение на Наполи през сезона.
    Равенството на Рома със Сасуоло по-рано днес даваше шанс на всеки от двата отбора да се доближи само на точка от лидера при евентуален успех. Киелини, Касеерес, Вучинич и Лихщайнер бяха контузени за Ювентус, а Конте бе принуден да се върне към схемата 3-5-2, като Тевес и Йоренте водеха атаката.
Още в първата минута Пепе Рейна изби воле на Погба до лявата греда. След корнер обаче Тевес хитро отклони с пета към втора греда, където Йоренте бе малко зад защитата, но съдиите не маркираха засадата и испанският нападател от няколко метра прати в мрежата за 1:0 още във втората минута. Телевизионните повторения ясно показаха, че Йоренте бе в тънка засада при гола. Натискът на шампионите продължаваше и Рейна извади по невероятен начин удар с глава на Бонучи от непосредствена близост.
Първата възможност за Наполи дойде в 22-ата минута, когато Инсиние овладя на втора греда и стреля ниско, но право в ръцете на Буфон. Игуаин после чудесно се завъртя около оста си с Огбона на гърба му, но топовният изстрел мина встрани от дясната греда.
Пред другата врата Тевес стреля силно, топката тупна пред Рейна, но вратарят успя да избие. Нова добра комбинация изведе Асамоа вляво, ала волето на ганаеца срещна външната страна на мрежата.
   
Инсиние по диагонала не успя да намери вратата, а Рейна направи поредно спасяване и с ръка извади удар с глава на Йоренте. Инсиние бе най-активен за неаполитанците и с падащ лист качи върху вратата на Буфон.
След почивката положенията пред двете врати продължиха да се редуват едно след друго. Тройна комбинация между Исла, Тевес и Видал изведе последния сам срещу вратаря, но той реши да пуска технично покрай него и не бе точен.
Изглеждаше, че Юве сякаш е доволен от минималния си аванс, но в 74-ата минута резултатът бе удвоен. Тевес спечели пряк свободен удар, а Пирло изпълни марково и силно над стената не остави шанс на Рейна в горния десен ъгъл за 2:0.
   Второто попадение свали тонуса в играта на Наполи и накара „бианкоенрите” да играят още по-уверено. Буфон с една ръка извади сигурен гол на Инсиние в близкия ъгъл, а Пол Погба сложи черешката върху тортата за шампионите.

10 минути преди края Видал намери френския халф пред пеналта, Погба с първото докосване си вдигна топката, а с второто изстреля страховито воле, което нацели дясната греда и спря в мрежата – 3:0 и най-красивият гол в мача.
3 минути по-късно Анджело Огбона си заработи втори жълт картон и бе изгонен. Конте смени Тевес, за да пусне Пелузо, а Видал получи травма и бе заменен от Маркзиио. Фернандес  изпусна да намали в добавеното време, когато Буфон закова на голлинията. До края Ювентус задържа трите гола аванс и спечели класически дербито.
"Старата госпожа" вече има 31 точки на второ място, само на една зад водача Рома. Наполи остава трети с 28.

Няма коментари:

Собствено Търсене