вторник, 3 декември 2013 г.

Наполи превзе Рим в мач с 6 гола срещу Лацио

http://cs322919.vk.me/v322919065/4da8/Ik74heDJTQE.jpg


     И последният мач от 14-тия кръг в Серия А предложи големи емоции на зрителите. На "Стадио Олимпико" Наполи успя да победи домакините от Лацио с 4:2 и така се доближи на 3 точки от втория Рома, който направи поредно реми.
В Рим гостите откриха резултата в 24-та минута чрез Гонсало Игуаин. Аржентинецът направи страхотен солов рейд, нахлу в наказателното поле и преодоля Федерико Маркети с удар по тревата в средата на вратата.
Само минута по-късно обаче Лацио стигна до изравняване след нещастен автогол на Валон Бехрами, който опита да изчисти едно центриране, но вместо това изпрати топката в долния десен ъгъл на собствената си врата.
В края на първото полувреме Ернанес бе близо гол, след като преодоля бранителите на Наполи, но ударът му мина до дясната греда.
Първото полувреме завърши при равенство, но само 5 минути след подновяването на играта Горан Пандев се възползва от пас на Кристиан Маджо и вкара гол във вратата на бившия си отбор за 2:1.
Гонсало Игуаин сякаш сложи точка на спора с второто си попадение в мача в 72-та минута. Той получи отличен пас от Бехрами и с точен шут в ъгъла реализира за 3:1.
В 88-та минута Лацио все пак успя да върне интригата с гол на Балде Кейта. Талантът, влязъл като резерва малко преди това, мина по великолепен начин през купа от играчи на Наполи и с мощен удар вкара втори гол за домакините.
Наполи обаче си подсигури победата с гол на Хосе Кайехон в добавеното време. Дрис Мертенс се пребори за топката по страхотен начин и изведе отлично испанеца, който не сгреши и оформи крайното 4:2.
В класирането Наполи е трети с 31 точки, на 6 зад лидера Ювентус. Лацио пък е на 9-та позиция със 17 точки.
ЛАЦИО - НАПОЛИ 2:4
0:1 Игуаин 24
1:1 Бехрами 25 автогол
1:2 Пандев 50
1:3 Игуаин 72
2:3 Кейта 88
2:4 Кайехон 90+1
ЛАЦИО: Маркети, Конко, Сиани, Кана, Раду, Билия (82 Онази), Кандрева, Гонсалес (64 Флокари), Ернанес, Лулич (70 Кейта), Переа
НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Албиол, Бритос, Армеро, Инлер, Бехрами, Инсине, Пандев (75 Джемайли), Кайехон, Игуаин


Бенитес: Игуаин и Пандев направиха разликата

Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес похвали Гонсало Игуаин и Горан Пандев след победата над Лацио (4:2), която сложи край на серията на тима от три поредни загуби във всички турнири. "Ясно е, че Игуаин е футболист, който може да прави разликата в мачовете. Той го показа и днес. Най-важното не са двата гола, а това, че като цяло Гонсало игра много силно и постоянно притесняваше защитниците на домакините. Той и Пандев са интелигентни футболисти. И двамата умеят да задържат топката, да търсят пространства и да ги използват максимално. За всеки защитник е трудно да играе срещу тях", каза Бенитес. "Трябваше да положим много усилия, за да спечелим, и го направихме. Теренът беше тежък и това също ни затрудни. Мислим мач за мач и винаги гоним победата. Така ще е и занапред", добави испанецът.
 
http://www.sportal.bg/news.php?news=460880
 

Няма коментари:

Собствено Търсене