вторник, 3 декември 2013 г.

Борусия - Наполи 3:1



 http://cs616521.vk.me/v616521065/17e1/aBrZRIf1xMk.jpg
      Борусия Дортмунд пречупи Наполи заслужено с 3:1 в страхотен двубой от група "F" на Шампионската лига, който се игра на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така германците сложиха край на серията си от три поредни загуби във всички турнири. Европейският клубен вицешампион откри резултата в десетата минута от дузпа, реализирана от Марко Ройс. До почивката два невероятни пропуска направи Роберт Левандовски.  След почивката дойде редът и на Игуаин да пропусне лице в лице с вратаря на противника. Секунди след това Дортмунд спретна бърза контра чрез Ройс, който подаде на Блашчиковски и полякът удвои.
   Двайсетина минути преди края на редовното време резервата Инсине намали резултата след пас на Игуаин, но малко след това Обамеянг заби трети гол за своите след подаване на Левандовски.
   След мача тази вечер двата тима имат по 9 точки в група "F", но в директните двубои Борусия Дортмунд има предимство, заемайки второто място.
   В деветата минута на срещата домакините изпълниха корнер, а в наказателното поле Федерико Фернандес хвана здраво Рбоерт Левандовски. Реферът моментално посочи бялата точка, показвайки и жълт картон на защитника. Марко Ройс застана зад топката и с нисък удар в долния десен ъгъл откри резултата.
   Италианците веднага се втурнаха в атака и за момент се получи лека суматоха в наказателното поле на Борусия, но в крайна сметка защитният вал на германския тим се справи. Малко след това Хенрих Мхитарян показа защо Дортмунд счупи касата за него през лятото. Арменецът задържа майсторски пред наказателното поле и в точния момент пусна топката през двамата бранители вдясно към Роберт Левандовски. Полякът остана сам срещу Рейна, но сензационно би покрай дясната греда. Бе изминал четвърт час игра, когато Марко Ройс застана зад топката при пряк свободен удар, на двайсетина метра от голлинията. Германецът завъртя кълбото технично над стената и го насочи към долния ляв ъгъл, но Пепе Рейна изби акробатично.
   В средата на първото полувреме Наполи също показа зъби. Горан Пандев получи пред наказателното поле и отправи точен, но слаб удар с левия крак. После Гонсало Игуаин засече с глава, но право в ръцете на Роман Вайденфелер. Гостите напипаха правилния ритъм и се възползваха от объркването в защитата на своя опонент заради времето, в което Свен Бендер бе извън терена, за да получи медицинска помощ. Кайехон получи отдясно, навлезе в пеналта и шутира по диагонала, но право в лявата греда!
   Намиращият се в доста колеблива форма напоследък Роберт Левандовски реши да опита късмета си с удар от дистанция, но не намери целта. След това Хенрих Мхитарян стреля с левачката, но Рейна парира.
   В 35-тата минута се стигна до втори фрапантен пропуск на Левандовски в мача. Нападателят се възползва от грубата грешка на Маджо, открадна топката и от десет метра стреля право в тялото на Рейна, оставайки отново очи в очи с него. На отсрещната врата Гроскройц сбърка в пеналта и поднесе кълбото на Пандев. Македонецът потърси Игуаин, но двамата не се разбраха и опасността отмина. В добавеното време на първата част Армеро отправи страховит снаряд, но Вайденфелер боксира.

   Гостуващият тим започна по-активно след почивката, но след чудесна контраатака Борусия направи сериозен пропуск. Блашчиковски намери нахлулия отляво Ройс и последният шутира от движение с левия крак, но покрай дясната греда. малко след това топката се озова до Левандовски, но той не се ориентира добре. Последваха два силни удара от разстояние на Ройс и Шахин, а между тях Хенрих Мхитарян не успя да завърши по най-добрия начин фантастична солова акция.
   След близо час игра се стигна до повратния момент в мача - Наполи пропусна чист гол и секунди след това получи звучен шамар. Игуаин се озова сам срещу Вайденфелер, но не успя да го преодолее и Борусия контраатакува отляво. Марко Ройс набра скорост и центрира по земя в наказателното поле, където непокритият Якуб Блашчиковски провря топката между краката на Рейна за 2:0.http://cs322919.vk.me/v322919065/4d15/Uqz9RluV0rc.jpg
   В средата на второто полувреме появилият се като смяна Инлер стреля извън наказателното поле, но Роман Вайденфелер улови.  На отсрещната врата Марко Ройс заложи на силен шут от 25 метра, профучал покрай лявата греда.  В 71-та минута Себастиан Кел сбърка при опит да изнесе напред и Игуаин изведе Инсине в наказателното поле. Влезлият като резерва футболист на гостите заложи на удар по диагонала и успя да намали резултата с помощта на страничната греда. Три минути след това Борусия пропусна невероятна възможност. Появилият се на терена Обамеянг бе намерен с чудесен пас в половината на гостите. Африканецът надбяга Албиол и останал сам срещу Рейна, стреля в ръката му, печелейки само корнер.  В 78-та минута Пиер-Емерик Обамеянг все пак изкупи греха си, забивайки трети гол за Дортмунд в мача. Армеро загуби топката и Левандовски напредна. Полякът чукна вдясно към Обамеянг, който копна технично над плонжиралия Рейна, хвърлейки в екстаз зрителите на стадион "Сигнал Идуна Парк".
   Наполи опита отново да намали изоставането си само до едно попадение. Инлер и Сапата се пробваха от дистанция, но Роман Вайденфелер се оказваше последна преграда пред топката. В същото време германците разчитаха предимно на контраатака и на бързоногото си острие Обамеянг.
   В 85-тата минута Хенрих Мхитарян за пореден път развинти защитата на Наполи, слаломирайки между четирима футболисти на противника. Арменецът  стреля с левачката, но нацели страничната греда! В добавеното време на мача Инсине стеля опасно, но Вайденфелер спаси.

 1:0  Марко Ройс - 10', дузпа
2:0  Якуб Блашчиковски - 60'
2:1  Лоренцо Инсине - 71'
3:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 78'
Дортмунд:  Вайденфелер, Сократис, Бендер, Дурм, Гроскройц, Кел, Шахин, Блашчиковски (Обамеянг - 69'), Мхитарян, Ройс (Пишчек - 81'), Левандовски (Шибер - 89')

Наполи: Рейна, Фернандес, Албиол, Армеро, Маджо, Бехрами, Джемаили (Инлер - 62'), Мартенс, Пандев (Сапата - 76'), Кайехон (Инсине - 66'), Игуаин


Няма коментари:

Собствено Търсене