понеделник, 16 декември 2013 г.

Наполи надви Интер в голово шоу на „Сан Паоло"



     
    Отборът на Наполи записа важен успех в голямото дерби срещу Интер, побеждавайки миланския гранд с 4:2. Двубоят на „Сан Паоло" ще бъде запомнен с изключителния футбол демонстриран от двата отбора, които си отбелязаха пет гола още през първото полувреме. Точни за триумфа на неаполитанци бяха Игуаин, Мертенс, Джемайли и Кайехон, докато за Интер се разписаха Камбиасо и Нагатомо.
Гостите пък останаха и с човек по-малко, след като Алварес бе изгонен незаслужено в 70-ата минута на двубоя.
След успеха си днес, тимът на Наполи остава на третата позиция с актив от 35 точки, докато Интер е на пето място с 28.
Дербито между Наполи и Интер се очакваше с огромен интерес и от двата отбора. Стадион „Сан Паоло" посрещна своите любимци с бурни овации, въпреки тяхното отпадане от груповата фаза на Шампионската лига. Не така беше ситуацията с бившия им наставник Валтер Мадзари, който сега извеждаше селекцията на Интер. Очилатият специалист бе посрещнат с бурни освирквания, които продължиха повече от минути и половина.
Любопитен факт бе, че съставите излизаха с по само един италианец в своите титулярни единадесеторки: Лоренцо Инсине (Наполи), Анреа Ранокия (Интер).
Както винаги, Рафа Бенитес бе заложил на своите прословути ротации. На скамейката седнаха играчи като Пандев и Валон Бехрами, докато Пепе Рейна не беше готов за цял мач и също наблюдаваше мача от резервната скамейка. Интер пък бе без контузеният си нападател Диего Милито, както и опитният бранител Валтер Самуел.
Първите 3-4 минути бяха за гостите, които дадоха заявка, че ще търсят пълния комплект от точки в днешната среща. Устремът им бе спрян още в 9-ата минута, когато Гонсало Игуаин изведе Наполи напред.
Нагатомо не изчисти добре една центрирана топка в наказателното поле на Интер. Тя попадна точно на волето на „Ел Пипита", който с точен изстрел по земя препарира Ханданович за 1:0.
Отговорът на „нерадзурите" дойде чак в 21-ата минута, когато Фреди Гуарин пробва специалитета си „удар от далеч", който обаче мина високо над горната греда на вратата пазена от Рафаел.
Наполи можеше да удвои резултата в 24-ата минута. Гонсало Игуаин намери с хубав пас връхлитащия в наказателното поле Инсине. Нисичкият италианец отправи зверски шут по посока вратата на Ханданович, който за негово щастие се отби в страничната му греда.
От другата страна на терена също бе интересно. Родриго Паласио имаше шанса да направи 1:1, но ала трудният му удар излезе много високо в аут.
Съдбата все пак се усмихна на „нерадзурите" в 35-ата минута, когато гостите успяха да изравнят. Фреди Гуарин се пребори с наглед невъзможната задача да центрира топката към наказателното поле на Наполи, тъй като бе атакуван от трима играчи. Коженото кълбо бе хитро пропуснато от Паласио, а след това Рики Алварес намери непокрития Камбиасо, който от точката на дузпата разстреля Рафаел за 1:1.
Това сякаш само раздразни играчите на Наполи, които се нуждаеха само от 380 секунди, за да поведат отново. Бърза комбинация Игуаин-Джемайли завърши с пас към Дрис Мертенс, който от границата на наказателното поле реализира с хубав изстрел за 2:1.
Тежките моменти за Интер обаче не спряха до тук. Още в следващата атака, Наполи вече водеше с 3:1, за кеф на препълнения „Сан Паоло". Дрис Мертенс отправи много тежък удар, който бе избит с мъка от Ханданович. За негово съжаление, топката попадна в краката на Джемайли, който на празна врата даде комфортната преднина за своя тим.
Шоуто в Неапол обаче нямаше край. Фреди Гуарин подаде изключителен пас към Юто Нагатомо, като японецът намали до 2:3 и остави развръзката в мача за второто полувреме.
Сериозна вина за полученото попадение имат вратарят на Наполи-Рафаел и защитникът Кристиан Маджо.
Хосе Кайехон бе близо до това да направи 4:2 в 61-ата минута. Ударът на испанеца обаче като по чудо не влезе в мрежата на Ханданович. Следващите мигове отново бяха за гостите от Интер, които пропиляха отличен шанс за изравняване, след като Фреди Гуарин не успя от непосредствена близост да преодолее младия Рафаел.
Възловият момент в мача дойде към 70-ата минута. Интеристите останаха с човек по-малко, след като Рики Алварес бе изгонен пресилено след втори жълт картон и така остави съотборниците си с човек по-малко.
Наполи се възползва по най-добрия начин от това, подсигурявайки си победата с нов четвърти гол. Това се случи в 81-ата минута, когато Лоренцо Инсине проби по крилото и пусна прострелен пас към Кайехон. Роландо закъсня с намесата си и Кайехон отбеляза без никакви трундости в опразнената врата за 4:2.
Резултатът можеше да набъбне и до 5:2, ако не беше пропускът от дузпа на резервата Горан Пандев.
НАПОЛИ-ИНТЕР 4:2
1:0 Игуаин (9'), 1:1 Камбиасо (35'), 2:1 Мертенс (39'), 3:1 Джемайли (41'), 3:2 Нагатомо (45'), 4:2 Кайехон (81')
ЧЕРВЕН КАРТОН: Алварес-Интер (70')
СТАДИОН: „Сан Паоло"
СЪДИЯ: Пауло Талиавенто
НАПОЛИ: Рафаел, Ревейер, Албиол, Фернандес, Джемайли, Маджо, Инлер, Мертенс, Кайехон, Инсине, Игуаин (резерви:Рейна, Канаваро, Увини, Бритос, Барити, Пандев, Радошевич, Бехрами, Сапата, Коломбо, Армеро)
ИНТЕР: Ханданович, Джонатан, Роландо, Кампаняро, Нагатомо, Ранокия, Камбиасо, Гуарин, Алварес, Тайдер, Паласио (резерви: Кастелаци, Сането, Жуан, Андреоли, Белфодил, Икаарди, Ковачич, Мудингай, Кузманович, Уолъс, Карисо, Перейра)

Няма коментари:

Собствено Търсене