понеделник, 23 февруари 2015 г.

Наполи се справи със Сасуоло и се приближи на три точки зад Рома

 http://cs624131.vk.me/v624131076/23e42/BRifACXZKuw.jpg
     Отборът на Наполи дава все по-сериозна заявка, че може да се включи в битката за второто място в Серия "А" със състава на Рома. Тази вечер "небесносините" надиграха с 2:0 Сасуоло в мач от 24-ия кръг и вече са само на три точки зад "вълците" във временното класиране. Точни за успеха на домакините на "Сан Паоло" бяха Дуван Сапата в 61-ата минута и Марек Хамшик в 70-ата минута. След като двата тима не успяха да си отбележат гол през първата част, през второто полувреме Наполи засили натиска и успя да наниже две попадения във вратата на съперника. Първо в 61-ата минута Дуван Сапата бе изведен на скорост, първият му удар не се получи, но при добавката той успя да прати топката във вратата за 1:0.
   В 70-ата минута пък отново Сапата запази добре топката в наказателното поле и върна за Марек Хамшик, тойто от движение заби втори гол за своя тим. Доброто настроение на домакините донякъде бе помрачено в 72-ата минута, когато Дрис Мертенс бе изгонен от игра. Въпреки това Наполи нямаше проблем да си осигури победата в оставащите минути. С този успех Наполи продължава да е на 3-ата позиция в таблицата с 45 точки. Сасуоло пък се намира на 12-ото място с 29 точки в актива си.
 https://pbs.twimg.com/media/B-i3DN6IQAA64aR.png






















Napoli: Andujar, Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Lopez Silva, Gargano, Gabbiadini (66' Mertens), Hamsik (82' De Guzman), Callejon (88' Mesto), Duvan. A disp.Rafael, Colombo, Britos, Henrique, Strinic, Inler, Jorginho. All.Rafa Benitez
Sassuolo: Consigli, Gazzola, Cannavaro (22' Bianco), Acerbi, Antei (12' Biondini), Taider (77' Lazarevic), Magnanelli, Missiroli, Berardi, Floro Flores, Zaza. All. Eusebio Di Francesco
Arbitro: Massa di Imperia
Marcatori: 61' Duvan Zapata, 70' M. Hamsik
Note: espulso Mertens al 71' per fallo da dietro. Ammoniti Maggio, Bianco, Magnanelli, Gargano, Duvan


    
     Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес остана много доволен от победата с 2:0 над Сасуоло. Този успех доближи тима му само на 3 точки от втория в класирането в Серия "А" Рома. Наставникът заяви, че отборът му е показал дух на поедител в този мач. "Не беше лесно да стигнем до успеха, но ние показахе дух на победители. Показахме добра игра и постигнахме добър резултат. Ще видим докъде можем да стигнем в битката за челните места. Трудно ми е да оставя Сапата на пейката, когато показва подобна игра. Той знае, че трябва да продължи да работи здраво и да бъде готов във всеки един момент да помогне на отбора. Хамшик също е много важен играч за нас. Той вкара своя 71-ви гол за Наполи, а това говори само по себе си", заяви Бенитес.


http://www.sportal.bg

Няма коментари:

Собствено Търсене