събота, 27 ноември 2010 г.

Трансфери.


Наполи взема българин от Уругвай

http://img2.sportal.bg/uploads/news/2010_47/images/00272898.jpg
19-годишният талант Саша Анев има двойно гражданство
Двукратният шампион на Италия Наполи най-вероятно ще привлече Саша Анев, един от най-големите таланти в уругвайския футбол, пише в. "Кориере дело Спорт". 19-годишният нападател, който е юношески национал на Уругвай, е с български произход. Един от дядовците му е известният наш скулптор Кирил Анев. Затова Саша има два паспорта - български и уругвайски. В момента младокът играе за Дефенсор (Монтевидео).
"Наполи, вземи Анев!", призова известният в цяла Италия футболен агент на играча Пабло Бентанкур. Той е в отлични взаимоотношения с ръководството на Наполи. С неговото име са свързани трансферите на Апенините на уругвайските звезди Едисон Кавани, Валтер Гаргано, Абел Ернандес, Гастон Рамирес, Мариано Болясино и много други.
"Бих желал да видя това момче Анев в Наполи, защото това ще бъде точното място за него - заяви Бентанкур пред "Кориере дело Спорт". - Това е много организиран клуб, който умее да развива млади играчи. Президентът Де Лаурентис е невероятна личност, с него може да се говори за всичко - от филми до футбол. Най-добре Наполи да вземе Анев сега, докато все още не е толкова известен и цената му е приемлива. Ако изчакат, след години съм сигурен, че ще струва много повече. Анев прави своя бум точно сега. Ще стане добър като Кавани и по-добър от Абел Ернандес."
Едисон Кавани играе в Наполи и в момента е голмайстор на Серия А с по 9 гола, колкото има и Ето'о от Интер. Абел Ернандес пък миналата година бе привлечен в Палермо и от този сезон се наложи в първия отбор.
Анев е израснал в заможно семейство, а родителите му винаги са проявявали силен интерес към футбола. Саша не забравя учението - знае 3 езика. Може да играе на върха на атаката и като втори нападател.
"Готов е, достатъчно е зрял да тръгва за Италия", сигурен е Бентанкур, но не му пожела съдбата на друг млад талант - Гастон Рамирес, който все още трудно се налага в закъсалия финансово Болоня.
"7 дни спорт"

Няма коментари:

Собствено Търсене