петък, 5 ноември 2010 г.

Ливърпул 3:1 Наполи

Ливърпул обърна Наполи

Ливърпул постигна жизненоважна победа срещу Наполи в мач от груповата фаза на Лига Европа. Отборът на Рой Ходжсън спечели с 3:1, а трите гола бяха дело на влезлия през втората част Стивън Джерард. Срещата бе равностойна през първата част, но през второто полувреме Ливърпул определено се представи по-добре и заслужено се поздрави с успеха.

В първите минути на срещата интересните ситуации липсваха. Постепенно домакините започнаха да се представят по-добре и да владеят повече топката. Все пак обаче играчите на Рой Ходжсън не намираха начин, по който да преодолеят Морган де Санктис.
Гостите играеха предимно в защита, но не пропуснаха да реализират появилата се пред тях възможност в 28-ата минута. Ливърпул загуби топката в средата на терена и тя попадна в Кавани, който с хубав пас изведе Лавеци сам срещу Рейна. Нападателят на Наполи преодоля по отличен начин вратаря на Ливърпул и изведе тима си напред в резултата.
До края на първата част „мърсисайдци” се опитаха да достигнат до изравнително попадение, но не създадоха много чисти положения и почивката дойде при резултат 0:1.
Второто полувреме започна по-добре за домакините, а в игра за домакините се появи Стивън Джерард. В 51-ата минута играчите на Рой Ходжсън изпуснаха най-чистото си положение в мача до момента. Мейрелеш получи топката в наказателното поле и подаде към Давид Нгог, който се намираше на три метра от вратата, но ударът, който отправи, бе отлично отразен от Морган де Санктис и по този начин вратарят на Наполи предотврати сигурно попадение във вратата си.
В 65-ата минута „мърсисайдци” изпуснаха нова възможност, която бяха длъжни да реализират. Нгог получи топката в наказателното поле, но я овладя лошо и тя попадна в Мейрелеш, който се намираше малко встрани от точката за изпълнение на дузпа и стреля, но кълбото премина на по-малко от метър от дясната врата на Наполи.
В 72-ата минута Джерард изпълни пряк свободен удар, но топката премина на около метър от левия страничен стълб на Де Санктис.

Ливърпул продължи да атакува и в 75-ата минута най-сетне тима на Рой Ходжсън отбеляза заслужено попадение. Домакините организираха бърза атака, но загубиха топката, която бе отнета от Досена. Бившият играч на Ливърпул обаче върна по много лош начин кълбото към Де Санктис и Джерард самопожертвователно се хвърли и го засече, като по този начин възстанови равенството и върна тима си в мача.
Малко след допуснатото попадение Наполи имаше нова възможност да отбележат, но изстрелът отдалеч на Кавани в 80-ата минута попадна право в Рейна.
В 88-ата минута настъпи пълният обрат в срещата. Джонсън попадна в наказателното поле на Наполи и след като преодоля Ароника, бе препънат и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Стивън Джерард и с много силен изстрел в долния десен ъгъл на Де Санктис изведе Ливърпул напред в резултата.
Минута след като „мърсисайдци” поведоха, падна трето попадение във вратата на Наполи. Негов автор отново бе Стивън Джерард, който бе изведен сам срещу вратаря на гостите и с елегантно прехвърляне прати топката в мрежата и извоюва победата за Ливърпул.
До края на двубоя нов гол не падна и тима на Рой Ходжсън се поздрави с успеха. Победата донесе на мърсисайдци нови три точки и те станаха общо с 8, като все още са на първата позиция. Наполи записа първа загуба в груповата фаза, но въпреки че това е единственото поражение на италианците, те се намират на последната позиция.
В другия мач от групата Стяуа записа първи успех в груповата фаза на Лига Европа през този сезон, след като се наложи с 3:1 над холандския Утрехт. На почивката резултатът бе 1:1. Румънците поведоха с гол на Сурду в 29-ата минута, но Утрехт изравни в 33-ата с гол на Мертенс. След почивката Стяуа вкара два бързи гола, които бяха дело на Станку в 52-ата и 53-ата минута.
След успеха Стяуа се изкачи на втората позиция с актив от 5 точки, а холандския тим е на третото място с 3.

Ливърпул 3:1 Наполи
28` 0:1 Лавеци
75` 1:1 Джерард
88` 2:1 Джерард
89` 3:1 Джерард

Жълти картони: Джонсън, Кириакос (Ливърпул) ; Досена, Кампаняро, Де Санктис (Наполи)
Червени картони: няма
Стадион: „Анфийлд”
Стартови състави:
Ливърпул: Рейна, Джонсън, Карагър, Кириакос, Кончески, Поулсен (Екълстън 65`), Спиъринг, Шелби, Мейрелеш, Йованович (Джерард 46`), Нгог (Лукас 82`)

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджо, Пациенца, Гаргано, Досена, Хамшик (Йебда 84`), Лавеци, Кавани

Няма коментари:

Собствено Търсене