понеделник, 21 февруари 2011 г.

Наполи продължава да гони Милан по петите


Кавани изпусна дузпа при минималния успех над Катаня

Наполи трепери до последно, но все пак измъкна трите точки в домакинството си на Катаня и отново се качи на второто място в Серия "А". Отборът на Валтер Мадзари победи с 1:0, като скъпоценното попадение реализира защитникът Хуан Камило Сунига в 25-ата минута. Мачът можеше да е и доста по-лесен за неаполитанци, но звездата Кавани пропусна дузпа още в началото. Отбелязалият 20 гола до момента нападател този път нямаше ден и от това страдаше цялата игра на "небесносините".

В края на мача събитията се пренесоха изцяло в половината на домакините и Катаня не беше никак далеч от изравнянването. С цената на много усилия и най-вече благодарение на стабилния си вратар Морган Де Санктис, Наполи удържа победата и отново е на 3 точки от лидера Милан. В следващия кръг двата тима се изправят един срещу друг в Милано в мач, който може да се окаже ключов за съдбата на титлата.
 
Срещата на "Сан Паоло" започна равностойно, но в 9-ата минута Езекиел Скелото спъна Хосе Ернесто Соса в наказателното поле и Наполи получи дузпа. Кавани уверено се запъти към 21-ия си гол в Серия "А", но след техничния му удар топката облиза гредата от външната страна и напусна терена в аут. В 25-ата минута малко щастливо защитникът Сунига се озова на стрелкова позиция и без забавяне матира Мариано Андухар. До края на полувремето преобладаваха единоборствата, а един по-остър сблъсък между Скелото и Салваторе Ароника едва не доведе до масово сбиване.
Подобни сцени не липсваха и през второто полувреме, когато Катаня все по-често поглеждаше към вратата на Де Санктис. Стражът на Наполи беше поставен под сериозно напрежение след влизането на Макси Лопес. Аржентинецът усили атаката на гостите, но въпреки старанието си футболистите на Катаня не можаха да изравнят и да развалят доброто настроение на феновете на Наполи, които открито мечтаят за титлата.

Няма коментари:

Собствено Търсене