петък, 18 февруари 2011 г.

Наполи и Виляреал оставиха всичко за реванша

 

Отборът на Наполи пропусна да вземе ценна домакинска победа в първия мач срещу Виляреал от директните елиминации на Лига Европа. Двубоят приключи при нулево равенство, а домакините от „Сан Паоло” бяха по-добрия тим на терена и създадоха повече опасности. Зрителите обаче не видяха гол и всичко в този сблъсък ще трябва да се реши в реванша в Испания.

Гостите от Виляреал започнаха по-силно двубоя, но пропуските на Кацорла и Роси в началните минути на мача попречиха на испанския тим да води в резултата. Наполи отвърна с опасен шут на Кампаняро в 12-ата минута, който обаче не намери очертанията на вратата.
 
Малко след това, Виляреал имаше нова отлична възможност да поведе, но ударът на Нилмар бе отразен от Де Санктис и не влезе в мрежата на стража на италианците.

До почивката Наполи създаде повече опасни ситуации, но Лавеци и Кавани не успяха да преодолеят Лопес и краят на първата част дойде при нулево равенство.
 
През второто полувреме тимът от Неапол бе по-добрият на терена и владееше повече топката. Нови шансове за отбора от „Сан Паоло” пропиляха Лавеци, Йебда и Маджо. Виляреал също имаше някои силни моменти, но положенията пред Де Санктис бяха значително по-малко, отколкото тези пред Лопес. 
 
Може би най-интересният момент през втората част бе този, когато Кавани забоде с глава топката в мрежата на Виляреал, като по този начин накара всички фенове на Наполи да ликуват, но няколко мига по-късно се видя вдигнатият флаг на страничния рефер за засада.

В четвъртата минута Ароника от състава на домакините получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко на терена, но това не повлия с нищо на изхода на двубоя.

Така мачът приключи при нулево равенство и двата тима ще трябва да определят крайния победител от сблъсъка в реванша, който ще се играе на след една седмица.

Наполи 0:0 Виляреал
Стадион: „Сан Паоло”
Главен съдия: Марк Клатенбърг
Жълти картони: Досена, Ароника, Крибари (Наполи); Капдевила, Гонсало, Марчена (Виляреал)
Червени картони: Ароника (Наполи)
Стартови състави:

Наполи: Де Санктис, Досена, Крибари, Кампаняро, Ароника, Маджо, Йебда (Пациенца 68’), Гаргано (Соса 79’), Маскара (Хамшик 61’), Кавани, Лавеци

Виляреал: Лопес, Капдевила, Перес, Гонсало, Мусакио, Сена (Марчена 61), Кацорла (Катала 87’), Валеро, Бруно Сориано, Нилмар


Няма коментари:

Собствено Търсене