неделя, 13 февруари 2011 г.

Наполи победи в „дербито на юга”.

Ел Матадор разруши крепостта "Олимпико"

Наполи постигна 15-ата си победа този сезон, след като надигра Рома с 2:0 на „Олимпико”. Два гола на голмайстора на Серия „А” Едисон Кавани нанесоха първата загуба на „вълците” този сезон. Ел Матадор откри резултата от дузпа в 50-ата минута, а в 83-ата забоде още един гол за разочарование на Франческо Тоти и компания.
Неаполитанците доминираха през целия мач и абсолютно заслужено се поздравиха със този успех. Рома пък сякаш окончателно се прости с каквито и да било надежди за титла и до края на първенството ще се бори за запазване мястото си в Шампионската лига.
За домакините Франческо Тоти се завърна от простуда. Той бе оставен на резервната скамейка от Клаудио Раниери. Давид Писаро не бе достатъчно подготвен след контузията в коляното и Марко Касети зае ролята на централен полузащитник. Николас Бурдисо и Филип Мексес бяха наказани. В състава на Наполи личаха имената на нападателното трио Хамшик, Кавани и Лавеци, докато защитата също изглеждаше стабилно (втората най-добра в Калчото). Сантакроче, Крибари, Сунига и Йебда се завърнаха в обичайната си формация.
Пред Рома се откри първата по-добра възможност за откриване на резултата, но Де Санктис спаси шута на Вучинич от непосредствена близост. Това обаче бе единствената голова възможност за „вълците” до почивката. Наполи превъзхождаше своя съперник през по-голямата част от игровото време. Неаполитанците обаче изпитваха проблеми при решителния пас. Лавеци беше футболистът, който най-често тормозеше римската отбрана.
Само две минути след подновяването на играта Наполи получи златен шанс и се възползва от него. Лавеци пусна към Хамшик, а той бе препънат от Жуан, което доведе до дузпа. Кавани изпълни рисковано 11-метровия наказателен удар, защото топката се удари в двете странични греди преди да мине голлинията. За всеки случай Ел Матадор я изрита по-хубаво в мрежата.
В 65-ата минута Наполи вкара втори гол, но той не бе зачетен поради засада на Кавани.
Рома не знаеше как да стигне до изравнителен гол. Затова Менес стреля от границата на наказателното поле, но Де Санктис успя да избие в ъглов удар.
В 77-ата минута Лавеци бе намерен отлично на изгодна позиция. Сержо обаче направи страхотно спасяване и запази интригата.
Тя обаче бе убита в 83-ата минута, когато Канаваро центрира във вратарското поле, където спящите бранители на Рома оставиха Кавани да отбележи 20-ия си гол този сезон.
Така Наполи се приближи на 3 точки от лидера Милан с актив от 49, докато Рома запази 7-ата си позиция с 10 по-малко.



Няма коментари:

Собствено Търсене