неделя, 8 май 2011 г.

Супергол нокаутира Наполи в драма


Борещият се за оставане в Серия "А" Лече постигна изключително важна и трудна победа с 2:1 над Наполи на своя стадион "Виа дел Маре". Успехът донесе ветеранът Ернесто Шевантон с невероятно попадения в 88-ата минута на срещата. Уругваецът се беше появил на терена малко по-рано, а 120 секунди преди края с невероятна тупалка с левия крак от над 22 метра нацели горната греда и коженото кълбо тупна зад голлинията. Първоначално реферът не разбра, че има гол, но благодарение на своя помощник зачете попадението, което пък вбеси "небесносините".
Преди това Даниеле Корвия откри от дузпа в 49-ата минута. Бившият нападател на Рома изпълни перфектно 11-метровия наказателен удар и не остави никакви шансове на Морган Де Санктис. Това бе шести гол за нападателя, но няколко минути по-късно той остави тима си с 10 човека, след като фаулира Езекиел Лавеци и бе изгонен за втори жълт картон.
Наполи натисна, но Кавани нямаше ден. Все пак резервата Джузепе Маскара изравни в 68-ата минута с третото си попадение. Нервите на Кавани не издържаха и в най-важния момент уругваецът си изпроси червен картон в 74-ата минута, като така възстанови численото равенство на терена.
Така до края Шевантон успя да забие своя втори гол този сезон, който подобно на първия - срещу Парма в 90-ата минута, донесе трите точки в 101-ия му мач за клуба.

Лече е на 17-о място с 38 точки, докато Наполи е трети преди сблъсъка с Интер с актив от 68 точки след 10-ата си загуба и общо трета в последните четири мача.

Няма коментари:

Собствено Търсене