понеделник, 23 май 2011 г.

Наполи изхвърли Ювентус от Европа.




В мач от последния кръг на сезона в италианската Серия А отборите на Ювентус и Наполи не успяха да излъчат победител в сблъсъка си и завършиха наравно 2:2. Играчите на Валтер Мадзари на два пъти повеждаха в резултата, но „старата госпожа” все пак успяваше да се върне. „Бианконерите” бяха тимът, който създаде повече положения, но сблъсъкът все пак завърши без победител и двата тима приключиха сезона си с равенство.

Домакините от Торино започнаха много активно и още преди да са изтекли първите 15 минути създадоха по няколко интересни ситуации пред Морган де Санктис. Още в самото начало Лука Тони можеше да се разпише, но ударът му от десетина метра не попадна в целта. Последваха нови пропуска пред вратата на гостите, които бяха направени от Дел Пиеро, Тони и Салихамиджич.


Наполи пък създаде първата си по-опасна възможност за реализиране на попадение в 17-ата минута, когато Кристиано Лукарели стреля с десния крак от границата на вратарското поле, но ударът му бе отразен от Джанлуиджи Буфон. Опитният страж на „старата госпожа” обаче нямаше как да се намеси в 22-ата минута, когато Хосе Ернесто Соса центрира към Кристиан Маджо, който от близко разстояние не сбърка и изведе тима си с гол напред.

До края на полувреме Ювентус се опита да достигне до равенството, но в мрежата на гостите така и не падна, като най-чистата възможност пред „бианконерите” в 32-ата минута, когато Алесандро Дел Пиеро нацели напречната греда с удар от около 20-ина метра.

През второто полувреме усилията на „старата госпожа” бяха възнаградени броени мигове след даването на съдийския сигнал за начало на вторите 45 минути. Домакините изпълниха корнер, а най-съобразителен се оказа Джорджо Киелини, който с десния крак от близко разстояние забоде кълбото зад Морган де Санктис за 1:1.

Последваха сериозни пропуски на Лука Тони и Алесандро Дел Пиеро, а в 70-ата минута Наполи реализира единствената си възможност за втората част. Кристиано Лукарели засече с глава топката след центриране от корнер на Езекиел Лавеци и заби кълбото в долния десен ъгъл на Буфон.


Юве търсеше усилено равенството до края на двубоя и то все пак бе факт, след като в 84-ата минута Алесандро Матри бе намерен от Алберто Акуилани в наказателното поле на съперника и с хубав удар направи резултата 2:2, както и завърши двубоя.

Така след равенството Ювентус завършва на седмата позиция и няма да участва в европейските турнири през следващия сезон. Наполи финишира на третото място с актив от 69 точки и ще бъде участник в Шампионската лига.

Juventus: Buffon, Salihamidzic, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Krasic (30' st De Ceglie), Marchisio, Aquilani, Pepe (1' st Boniperti), Del Piero, Toni (26' st Matri). A disp. Storari, Martinez, Sorensen, Giandomenico. All. Del Neri 
Napoli: De Sanctis, Santacroce, Cribari, Ruiz, Maggio, Gragano, Maiello (22' st Hamsik), Zuniga, Sosa (8' st Lavezzi), Mascara, Lucarelli (41' st Aronica). A disp. Gianello, Grava, Cannavaro, Dossena. All. Mazzarri
Arbitro: Rizzoli di Bologna
Marcatore: 22' pt Maggio (N), 2' st Chiellini (J), 25' st Lucarelli (N), 39' st Matri (J)
Note: ammoniti Chiellini, Ruiz, Marchisio, Mascara, Gargano


Няма коментари:

Собствено Търсене