четвъртък, 15 март 2012 г.

Приказката за Наполи приключи


  

  Отборът на Челси успя да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като отстрани по изключително драматичен начин Наполи от осминафиналната фаза на турнира. „Сините” от Лондон елиминираха тима от Неапол след победа  с 4:1 след продължения в мача реванш, игран на „Стамфорд Бридж”. Първият двубой, който бе проведен на „Сан Паоло” бе завършил с успех с 3:1 в полза на италианския тим, а редовното време на втората среща, която се игра на английска земя, приключи при същия резултат, но в полза на Челси. Така се наложи изиграването на две продължения по 15 минути, а в края на първото продължение английският тим достигна до гол и по този начин се добра до победата с 4:1, която го класира в следващата фаза. 
  Първата добра възможност в двубоя се откри пред Даниел Стъридж в 5-ата минута. Английският нападател отправи страхотен изстрел към Морган Де Санктис, но не успя да отбележи, след като вратарят на Наполи успя да отрази удара. Италианският тим също бе доста активен в началния четвърт час и възможности се откриха пред Марек Хамшик, Единсон Кавани и Езекиел Лавеци, но нито едно от положенията не доведе до гол във вратата на Петър Чех.

Двата отбора продължиха да подхождат леко предпазливо, като се опитваха да задържат топката в свое владение за по-дълго време. В 18-ата минута Цунига пробва късмета си, но ударът му не попадна в рамките на вратата на Челси, а голова възможност се откри и пред Единсон Кавани, но и неговият изстрел излезе в аут.
  В 28-ата минута пък „сините” от Лондон излязоха с гол напред. Рамиреш центрира отлично кълбото в наказателното поле на Наполи, а Дидие Дрогба засече по отличен начин с глава кълбото и го прати неспасяемо в мрежата на Морган Де Санктис. До края на първата част нито един от двата отбора не достигна до гол и така след 45 минути игра резултатът бе 1:0 в полза на домакините.
  Втората част стартира отлично за Челси, който успя да увеличи аванса си на два гола още в 47-ата минута, когато точен за 2:0 бе Джон Тери. Наполи обаче нямаше намерение да се предава и още в 55-ата минута съумя да върне едно попадение. Йокан Инлер отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле на Челси, а кълбото се оплете в мрежата на безпомощния в случая Петър Чех.
”Сините” от Лондон се втурнаха в атака, за да запазят живи шансовете си за продължаване напред в турнира. Много добри голови възможности се откриха пред Бранислав Иванович и Дидие Дрогба, но и в двата случая Морган Де Санктис показа класа и не допусна гол. Така се стигна до 75-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като топката срещна ръката на Досена в наказателното поле на Наполи. Зад топката застана Франк Лампард и с бомбен изстрел не остави шансове на вратаря на гостите, правейки резултата 3:1.

  До края на двубоя и двата отбора заложиха на сигурността, а малко преди да изтече редовното време, от отбора на Челси имаха претенции за дузпа, след като Дидие Дрогба се строполи в наказателното поле на Наполи. Съдийски сигнал за нарушение обаче не последва и играта продължи. Малко след това дойде и последният съдийски сигнал за редовните 90 минути, което значеше, че предстои изиграването на две продължения по 15 минути.
   Първото по-интересно положение пред една от двете врати по време на продълженията бе пред вратата на Наполи. Морган Де Санктис направи грешка и подари топката на влезлия като резерва през втората част Фернандо Торес, но нападателят на Челси от малък ъгъл не успя да вкара кълбото в опразнената врата. В 105-ата минута пък Дидие Дрогба подаде към намиращия се около точката за изпълнение на дузпа Бранислав Иванович, който със страхотен изстрел не остави шансове на Морган Де Санктис и направи резултата 4:1 в полза на домакините.
Наполи така и не съумя да се вдигне на крака и да създаде нещо по-опасно пред Петър Чех, а Челси дори имаше още няколко възможности за отбелязване на гол. Най-сериозната от тях се откри пред Дидие Дрогба в 119-ата минута, но изстрелът на нападателя от воле излезе в аут. Малко след това се стигна и до последния съдийски сигнал на срещата и така Челси спечели мача с 4:1 след продължения, като по този начин си осигури място на четвъртфиналите на турнира. Блестящият сезон за Наполи в Шампионската лига пък приключва дотук.

Челси 3:1 Наполи (4:1 след продължения)
28’ 1:0 Дрогба
47’ 2:0 Тери
55’ 2:1 Инлер
75’ 3:1 Лампард (дузпа)
105’ 4:1 Иванович
Стадион: „Стамфорд Бридж”
Жълти картони: Лампард, Коул (Челси); Канаваро, Досена, Инлер, Кампаняро (Наполи)
Челси: Чех, Иванович, Луис, Тери (Босингва 98’), Коул, Рамиреш, Есиен, Лампард, Мата (Малуда 95’), Стъридж (Торес 63’), Дрогба
Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника (Варгас 110’), Маджо (Досена 37’), Инлер, Гаргано, Цунига, Хамшик (Пандев 105’), Кавани, Лавеци

http://www.novsport.com/news182717_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене