понеделник, 19 март 2012 г.

Наполи на косъм от страхотен обрат срещу Удинезе


    

Единсон Кавани се превърна от грешник в герой за Наполи в рамките на десетина минути в срещата с Удинезе на "Фриули" от 28-ия кръг в Серия "А". Уругваецът първо изпусна дузпа за своя тим в 74-ата минута, но след това вкара два гола в 80-ата и 85-ата минута и донесе точката за своя тим за крайното 2:2. Преди това пък домакините бяха открили резултата с попадения на Джампиеро Пинци в 28-ата и Антонио Ди Натале в 52-ата минута, но останали с човек по-малко за изгонване от игра на Фабрини, те не успяха да удържат преднината си.
   В началото на мача Наполи имаше инициативата и на два пъти Единсон Кавани излизаше на добри възможности за гол, но не успя да се разпише. В 28-ата минута обаче домакините се възползваха от грешка в защитата на съперника. Играч на Удинезе открадна топката при опит да бъде изнесена от бранителите, веднага подаде към Ди Натале в накаателното поле, а той върна към непокритие Джампиеро Пинци, който от близо откри резултата.
"Зебрите" нанесоха втори удар в началото на втората част, когато Пинци стреля силно в гредата, топката след това попадна право в Ди Натале, който със силен удар успя да я прати зад голлинията, въпреки усилията на вратаря Морган Де Санктис. В 60-ата минута обаче Удинезе остана в намален състав, след като Фабрини бе изгонен за леко пресилен втори жълт и червен картон.

   Наполи се възползва от ситуацията и се хвърли в атака и в 74-ата минута си спечели дузпа за игра с ръка на защитник. Ударът на Кавани от бялата точка обаче бе спасен от Самир Ханданович. Две минути по-късно пък домакините останаха и без своя треньор Франческо Гуидолин, който също бе изгонен от резервната скамейка. Матадора обаче се реваншира за пропуснатата дузпа като първо в 80-ата минута вкара великолепен гол от фаул за 2:1, а след това в 85-ата минута донесе и равенството на своя тим в мача след страхотен пробив и изстрел от близо за крайното 2:2.
    Така двата тима поделиха точките в мача и остават с равен актив от по 47 точки, съответно на 4-ата и 5-ата позиция във временното класиране.
 
Udinese: Handanovic, Coda, Danilo, Domizzi, Pereyra (41' Ekstrand), Pinzi, Pazienza, Asamoah, Pasquale, Fabbrini, Di Natale (28' st Floro Flores). A disp. Padelli, Fernandes, Abdi, Armero, Torje. All. Guidolin
Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Britos (19' st Vargas), Zuniga, Gargano (8' st Hamsik), Inler, Dossena, Dzemaili, Pandev, Cavani. A disp. Rosati, Aronica, Fideleff, Fernandez, Ammendola. All. Mazzarri
Arbitro: Rocchi di Firenze
Marcatori: 28' pt Pinzi, 7' st Di Natale, 36' st Cavani, 40' st Cavani

http://www.sportal.bg/news.php?news=355245

Няма коментари:

Собствено Търсене