четвъртък, 22 март 2012 г.

Наполи е на финал


Отборът на Наполи стана вторият финалист в турнира за Купата на Италия, след като днес спечели с 2:0 реванша срещу Сиена на препълнения "Сан Паоло", където над 60 хиляди подкрепяха своя любим тим. В първата среща неаполитанците бяха загубили с 1:2, но с днешния успех общият резултат в двете срещи стана 3:2 в полза на "небесносините" и така те ще се изправят срещу Ювентус във финалния сблъсък за трофея, като това е първи финал за тима от 1997 година насам.

Домакините излязоха с най-доброто и доминираха още от началните минути и в 11-ата Симоне Вергасола си отбеляза автогол, с който даде преднина на Наполи. В 31-ата минута пък звездата на "небесносините" Единсон Кавани отново демонстрира страхотния си талант, вкарвайки второ попадение с глава за своя тим. Лошата новина за Наполи обаче е, че Кристиан Маджо се контузи малко преди края на първото полувреме и бе заменен принудително. Освен това Валтер Гаргано получи жълт картон, който ще го извади от финала.

През втората част Сиена опита да се върне в мача, но на три пъти Франко Бриенца не успя да се възползва от открилите му се възможности. Домакините пък действаха на контраатаки и на няколко пъти пропуснаха да стигнат до трети гол.

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари не скри радостта си от класирането на неговия тим на финал в турнира за Купата на Италия. "
"Трябва да поздравя момчетата, които направиха всичко както трябва. Щастливи сме, че отиваме на финал и знаем, че "Олимпико" ще бъде пълен с фенове на Наполи. С този резултат също така си гарантирахме, че и догодина ще играем в Европа. Единствено съжалявам за контузията на Маджо. Той ще ни липсва до края на сезона. Доколкото разбрах има мускулен проблем и може да отсъства доста дълго", заяви Мадзари

В крайна сметка Наполи удръжа победата с два гола и с общ резултат 3:2 се класира на финала, където предстои страхотен сблъсък с Ювентус на 20 май в Рим. Любопитен факт е, че последният трофей във витрината на неаполитанците е спечелен именно срещу "старата госпожа" през 1990 година на финала за Суперкупата на Италия. Наполи обаче не е печелил купата от 25 години насам.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio (41' pt Dossena), Gargano (18' st Dzemaili), Inler, Zuniga, Hamsik, Lavezzi (37' st Pandev), Cavani. A disp. Rosati, Britos, Fernandez, Vargas. All. Mazzarri
Siena: Brkic, Pesoli, Terzi, Contini, Belmonte (21' st Bogdani), Vergassola, Parravicini, Rossi, Mannini (32' st Sestu), Brienza, Larrondo (34' st Gonzalez). A disp. Farelli, Vitiello, Codrea, Gazzi. All. Sannino
Arbitro: Valeri di Roma
Marcatori: 10' pt Vergassola aut., 31' pt Cavani
Note: ammoniti Gargano, Mannini, Pesoli

http://www.sportal.bg/

Няма коментари:

Собствено Търсене