Суонзи и Наполи направиха куп пропуски и в крайна сметка завършиха наравно 0:0 в първи мач от 16-финалите в Лига Европа, игран на стадион "Либърти".
Домакините бяха по-активният тим през почти целия мач, като особено през първото полувреме направиха няколко сериозни пропуска, а и вторият вратар на Наполи Рафаел Кабрал направи няколко добри спасявания.
На почивката пък в игра влезе Пепе Рейна, който също помогна на тима си да запази вратата си суха.
Така всичко ще се реши на реванша след седмица на "Стадио Сан Паоло".
     Наполи започна мача по-активно и в самото начало Хосе Кайехон нанесе опасен диагонален удар, след който топката профуча покрай далечната греда. Малко след това пък Хамшик проби опасно и нанесе остър удар, който с мъка бе избит от Мишел Ворм в корнер.
Суонзи отвърна с удар на Нейтън Дайър към горния далечен ъгъл на вратата, но Рафаел се хвърли и изби с върха на пръстите си в корнер. Малко след това пък Бони стреля силно от границата на наказателното поле, но неточно.
Домакините засилиха натиска си и след центриране на Дайър сантиметри не достигнаха на Бони да засече отблизо с глава. В 22-та минута нападателят на Суонзи направи сериозен пропуск. Той бе изведен в коридор от Пабло и бе очи в очи с вратаря, но стреля право в тялото му.
Бони продължаваше да е в центъра на всичко опасно и засече с глава едно центриране, но недостатъчно силно и Рафаел Кабрал спаси. Пет минути преди почивката Ашли Уилямс имаше страхотна възможност, получавайки точно центриране на четири метра пред вратата, но засече с глава над напречната греда.
На почивката Рафа Бенитес бе принуден да замени Рафаел и да пусне на негово място Пепе Рейна. В самото начало Наполи имаше добра възможност, когато Игуаин получи подаване в наказателното поле и стреля силно от воле, но над напречната греда.
Суонзи отново наложи владение на топката, но вече не бе толкова остър, колкото през първото полувреме. Наполи пък организираше бързи контраатаки и при една такава Кайехон стреля силно от петнайсетина метра покрай вратата.
В 66-та минута Ашли Уилямс отново бе изключително близо до гола. След центриране от фаул той стреля отблизо с глава, но Рейна направи чудесно спасяване. Десет минути по-късно Уейн Раутлидж получи подаване отляво в наказателното поле и отправи техничен фалцов удар, но Рейна се хвърли и направи ново страхотно спасяване. При ситуацията имаше и тънка засада на Раутлидж, но тя не бе маркирана.
След поредно центриране от фаул Чико Флорес изскочи зад защитата и стреля с глава, но слабо и в ръцете на Рейна.
 
Суонзи - Наполи 0:0
Суонзи: Ворм, Ранхел, Чико, Уилямс, Дейвис, Каняс (71 Шелви), Бритън, Раутлидж, Пабло (56 Де Гузман), Дайър (79 Емнес), Бони
Наполи: Кабрал (46 Рейна), Маджио, Енрике, Бритос, Ревейре, Джемаили, Инлер, Кайехон, Хамшик, Инсине (74 Мертенс), Игуаин (84 Пандев)

http://www.gol.bg/europaleague/2014-02-20/trima-vratari-blesnaha-na-suonzi-napoli