четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Наполи на финал за Купата на Италия



http://www.novsport.com/content/e1b26a7b-4c32-336d-868b-8dcacbf48629.jpg 
     Отборът на Наполи е вторият финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на Италия. В полуфинална среща- реванш, селекцията на Рафа Бенитес разби Рома с 3:0 и така с общ резултат от двата мача 5:3, се добра до заветен финален сблъсък на „Олимпико" . Съперник на неаполитанци ще бъде съставът на Фиорентина, който елиминира Удинезе.

Днешната среща премина изцяло под диктовката на домакините, които показаха огромно желание за игра, изразено и с три чудесни попадения. Те бяха дело на Хосе Кайехон, Гонсало Игуаин и Жоржиньо. Триумфът бе изгледан и от легендата Диего Армандо Марадона, който подкрепяше бурно своите любимци от трибуните на „Сан Паоло".

Припомняме, че Наполи триумфира с Копа Италия през сезон 2011/2012, когато неаполитанци надиграха Ювентус с 2:0.

Днешната среща бе от изключително значение и за двата тима, които влизаха в директна битка за участие във финалния мач за Купата на Италия. Гостите от Рома имаха крехка преднина след първия мач, когато късен гол на Жервиньо донесе успеха с 3:2 за селекцията на Руди Гарсия.
 
Срещата на „Сан Паоло" обаче щеше да се проведе пред фанатичните фенове на Наполи, които щяха да направят всичко по-силите си, за да подпомогнат своите любимци. Като цяло, финал за националното отличие щеше да осмисли сезона и на двата тима, които са прекалено далеч от Ювентус във временното класиране на Серия "А".

Рафа Бенитес бе направил само една промяна в състава, който бе победил Милан само преди няколко дни. Хосе Кайехон се появяваше на мястото на Лоренцо Инсине.

Отборът на Рома пък се бе устремил към своя 18-ти финал за Купата на Италия. Изненадващо, Руди Гарсия оставяше Франческо Тоти и Алесандро Флоренци на резервната скамейка, като атаката на столичани се водеше от Ляич и Дестро.

Именно тези двама състезатели, сътвориха и първата опасност в срещата. Ляич получи топката зад отбраната на Наполи, пусна успоредно към Дестро на дузпата, ала таранът не успя да преодолее от непосредствена близост Рейна. От срещата бяха изминали едва две минути...
 
Постепенно домакините започваха да контролират мача, ала по-опасните положения бяха за Рома. Такова имаше и в 25-ата минута, когато Жервиньо стреля от точката на дузпата, ала бранител на Наполи заложи тялото си, спасявайки по този начин Пепе Рейна.

Моментът на Наполи дойде в 32-ата минута, когато след една продължителна атака „партенопей" успяха да излязат напред. Кристиан Маджо получи подаване по крилото и центрира брилянтно в наказателното поле. Хосе Кайехон непокрит от Торосидис и Бенатия, и с глава успя да разстреля Де Санктис за 1:0.

Секунди след това, авансът на неаполитанци можеше да стане още по-солиден, ала прехвърлящ удар на Хамшик мина над горната греда на Рома.
 
Тежките минути за „вълците" продължиха веднага след подновяването на играта от Джанлука Роки. Бърза атака на Наполи завърши с пас на Игуаин към Кайехон. Последният стреля от непосредствена близост, но Де Санктис стори невъзможното и успя да избие в ъглов удар. Корнерът обаче се оказа фатален за гостите, тъй като Игуаин бе оставен непокрит и с глава успя да покачи до 2:0 за своите.

Финалът за неаполитанци вече бе вързан в кърпа само три минути по-късно, когато резултатът вече бе класически. Дрис Мертенс пусна уникален извеждащ пас към Жоржиньо, който останал сам срещу вратаря не сгреши за 3:0.

Буквално в следващата атака, зашеметените играчи на Рома стигнаха до гол, който обаче бе отменен поради засада. Последваха силни минути за гостите, които бяха близо до попадение, ала с пропуски се отчетоха Пянич и Дестро.

Тотално предали се, „вълците" дори останаха и с човек по-малко в 78-ата минута, когато Строотман бе изгонен поради втори жълт картон.

В заключителните минути, Лоренцо Инсине можеше да покачи до 4:0, ала действа егоистично и вместо да подаде на Кайехон, избра соловата игра и сгреши.
 
РОМА-НАПОЛИ 3:0 (в първата среща 2:3)

1:0 Кайехон (33'), 2:0 Игуаин (48'), 3:0 Жоржиньо (51')

СТАДИОН: „Сан Паоло"

СЪДИЯ: Джанлука Роки

НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Фернандес, Албиол, Гулам, Инлер, Жоржиньо, Кайехон, Хамшик, Мертенс, Игуаин (резерви: Рафаел, Коломбо, Ривейер, Бритос, Енрике, Джемайли, Бехрами, Пандев, Инсине, Сапата)

РОМА: Де Санктис, Торосидис, Кастан, Бенатиа, Бастос, Пянич, Де Роси, Строотман, Ляич, Дестро, Жервиньо (резерви: Лобонц, Скорупски, Майкон, Йедвай, Романьоли, Толой, Тадейм Флоренци Ричи, Мацители, Тоти)

Няма коментари:

Собствено Търсене