четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Рома изтръгна 3:2 над Наполи в луд мач




 
     Рома и Наполи изнесоха прекрасен мач за Купата на Италия, но отложиха спора за правото да спорят за трофея за реванша след седмица. На почивката Вълците бяха с единия крак на финала, като водеха с 2:0. Южняците обаче не заслужаваха толкова категорична загуба и успяха да върнат интригата след почивката.
Наполи започна по-активно, но Рома нанесе тежък удар на съперника в 13-ата мин.  Жервиньо бе изведен от Тоти, който пусна разсичащ пас с едно докосване. Асът на домакините преодоля фино Рейна и се разписа на празна врата.
В 28-ата мин. Игуаин опита ниско центриране отдясно, но Кайехон не успя да засече топката в зеещата врата. Няколко минути по-късно обаче домакините пак матираха Южняците. Този път заслугата беше на Стротман, който намери десетката със зверски шут извън пеналта. 
В 43-ата мин. Жервиньо проби отляво и стигна до аутлинията, откъдето върна към Майкон. Бразилецът обаче не успя да уцели вратата от остър ъгъл. В следващата атака Маджо нахлу отдясно в наказателното поле на Рома, но не успя да отправи плътен удар.
Второто полувреме започна отлично за гостите. Инсинье изведе Игуаин зад отбраната на Рома. Аржентинецът се опита да центрира и вратарят Де Санктис отклони топката в собствената си мрежа.
Рома можеше да възстанови преднината си от два гола в 52-ата мин. когато Ляич се възползва от грешка в защитата на Наполи, нагласи си топката на десния крак и стреля коварно, но Рейна бе на висота. Южняците държаха инициативата в тези минути, но Вълците контраатакуваха опасно и малко по-късно Ляич отново стреля извън наказателното поле, но прати топката в аут.
Сърбинът продължи да тормози отбраната на Наполи и в 59-ата мин. проникна в наказателното поле отляво, но ударът му беше в аут. В 65-ата мин. на Тоти не му стигна половин метър да засече топката след акция на Жервиньо отляво.
В 70-ата мин. гостите наказаха Рома за небрежната игра. Резервата Мертенс се вряза през центъра, преодоля Кастан и не остави никакви шансове на Де Санктис – 2:2.
Наполи едва не стигна до пълен обрат в 77-ата мин., но Мертенс и Игуаин се замотаха и не нанесоха удар към вратата.
Треньорът на южняците Бенитес реши да пази резултата и смени Игуаин с халфа Бехрами. Рома натисна и в 88-ата мин. чудесна комбинация между влезлите в игра след почивката Флоренци и Дестро позволи на Жервиньо да се отскубне отдясно и стрелецът не сбърка. Нападателят от Кот д'Ивоар изнесе поредния си блестящ мач. Той има 4 гола и 2 асистенции в последните 4 срещи на Вълците в първенството и за Купата на Италия.
В продължението изстрел на Гулам от фаул бе спасен от вратаря на Рома Де Санктис. Реваншът в Неапол е след седмица.

Рома – Наполи 3:2
1:0 Жервиньо 13
2:0 Стротман 32
2:1 Де Санктис 47 (автогол)
2:2 Мертенс 70
3:2 Жервиньо 88
Рома: Де Санктис, Майкон, Бенатия, Кастан, Торосидис, Де Роси, Наинголан (60 Пянич), Стротман, Жервиньо, Тоти (65 Дестро), Ляич (72 Флоренци)
Наполи: Рейна, Маджо, Фернандес, Албиол, Ревейер (24 Гулам), Жоржиньо, Инлер, Кайехон, Хамшик (66 Мертенс), Инсинье, Игуаин (85 Бехрами)

Бенитес: Първият гол на Рома беше от засада

     Треньорът на Наполи Рафа Бенитес отбеляза положителните и отрицателните страни в представянето на тима си при загубата с 2:3 от Рома за Купата на Италия. Освен това испанецът се оплака, че първото попадение на Рома е било от засада.
"Мачът беше много зрелищен и тифозите би трябвало да са доволни", заяви Бенитес. "Положителното беше, че вкарахме два гола и че реагирахме добре на тежката загуба в Бергамо. Не е никак положително, че ни вкараха два гола до почивката. На "Сан Паоло" можем да победим и да се класираме за финала, достатъчна ни е победа с 1:0."
При първия гол в мача Тоти пусна извеждащ пас към Жервиньо. В момента на подаването краката на нападателя от Кот д'Ивоар бяха на една линия с последния защитник на Наполи, но тялото му беше зад нея.
"Имаше засада и баста!", отсече Бенитес. Той обаче поднесе комплиментите си на Жервиньо: "Той направи много добър мач. Надявам се обаче на реванша да не се разпише."

Няма коментари:

Собствено Търсене