Въпреки домакинския натиск на Наполи, Суонзи проведе първата опасна атака в мача. В 11-ата мин. Ернандес изведе Емнес вдясно и ударът му преодоля Рейна, но Албиол изчисти пред вратата. Наполи отговори малко по-късно, когато Пандев получи с гръб към вратата в наказателното поле и изведе Игуаин, но аржентинецът стреля над вратата от движение.
В 16-ата мин. Наполи поведе. Игуаин продължи една висока топка и изведе Инсине зад защитата (левият бек на Суонзи Дейвис покри засадата) и той прехвърли излезлия срещу него Ворм – 1:0.
     Няколко минути след това Пандев подаде на Игуаин, който от удобна позиция не уцели вратата. В 25-ата мин. пък Инсине стреля неточно по диагонала отдалеч.
Суонзи изравни в 30-ата мин., след като преди това проведе няколко добри атаки. Де Гузман получи пас с пета от Бони и с левия крак простреля Рейна, макар че вратарят на Наполи докосна топката – 1:1.
     Като цяло гостите от Уелс бяха по-добрият отбор през първото полувреме, особено след 20-ата мин.
     Безидейната игра на неаполитанците накара треньора им Рафа Бенитес да пусне в игра Хамшик в 59-ата мин. Малко преди това Тиендали опита да си изпроси дузпа, но реферът не се хвана на артистичната му изява.
Ернандес от Суонзи преодоля находчиво двама съперници на левия фланг, но се полакоми и ударът му бе отклонен в корнер. В ответната атака Инсине се освободи за миг в наказателното поле на Лебедите, но техен защитник подсигури навреме партньорите си и изби удара му.
В 67-ата мин. Емнес и Ернандес организираха добра контра и Бони стреля с глава, но право в ръцете на вратаря на Наполи Рейна. В тези минути изобщо не си личеше кой от двата съперника трябва задължително да търси нов гол, за да продължи напред.
Все пак с влизането в игра и на Мертенс Наполи успя да затвори гостите в тяхната половина. Сблъсъкът бе решен в 78-ата мин., когато Хамшик изведе Мертенс вдясно и белгиецът опита да намери Игуаин. Получи се чудноват карамбол и кълбото в крайна сметка стигна до аржентинеца, който с изпълнение на типичен хищник от пеналта я заби в мрежата на Ворм - 2:1.
Наставникът на Наполи Рафа Бенитес извади от игра Кайехон и върна отбора си да пази резултата. Суонзи се хвърли напред ва банк, Хамшик и Игуаин разиграха почти идеална контра, но накрая аржентинецът уцели защитник. Малко по-късно словакът излезе сам срещу Ворм, но вратарят някак успя да избие топката от краката му.
На третия път обаче контраатаката на Наполи донесе резултат. Игуаин спринтира отдясно и задържа топката, преди да намери Хамшик, който на свой ред изведе Инлер. За разлика от съотборниците си, швейцарският национал показа завидно хладнокръвие и довърши Лебедите – 3:1.
Все пак Суонзи остави доста добри впечатления с играта си на "Сан Паоло" и само наивността, която показаха в някои епизоди, им попречи да продължад напред.

Наполи – Суонзи 3:1
1:0 Инсине 17
1:1 Де Гузман 30
2:1 Игуаин 78
3:1 Инлер 90+3
Наполи: Рейна, Маджо, Гулам, Албиол, Енрике, Инлер, Бехрами, Кайехон (84 Бритос), Пандев (59 Хамшик), Инсине (68 Мертенс), Игуаин
Суонзи: Ворм, Тиендали, Дейвис, Уилямс, Чико, Де Гузман (82 Посуело), Каняс, Ернандес, Емнес (70 Тейлър), Раутлидж (62 Дайър), Бони

http://www.gol.bg/footballitaly/2014-02-27/napoli-izlaga-suonzi-31#comments