Наполи продължи с непостоянните си изяви напоследък и записа равенства 1:1 с бойкия тим на Дженоа. Така южняците се отдалечиха още повече от Рома и не успяха да се възползват от равенството на Фиорентина. Южняците обявиха, че целта им е второто място, но с подобни слаби изяви на свой терен те едва ли ще могат да го атакуват.
Тимът на Рафа Бенитес направи силно първо полувреме, макар че допусна някои неточности в защита. Мертенс бе доста активен по левия фланг, но като че ли бе решил да използва едно-единствено оръжие от арсенала си – рязко тръгване към центъра и изстрел с десния крак. Той бе близо до целта на два пъти до почивката.
Резултата обаче откри Игуаин в 18-ата мин. Капитанът Хамшик го изведе от дълбочина и аржентинецът копна топката с левия крак над излезлия да го пресрещне Перин.
Гостите отвърнаха с удар с глава на Бертолачи, който бе малко над напречната греда. В 21-ата мин. пък Конате изскочи сам срещу Рейна, но ъгълът бе много малък. Все пак сенегалецът преодоля вратаря на Наполи, но Фернандес изчисти от голлинията. В ответната атака Игуаин едва не удвои с далечен шут
.
    В 35-ата мин. Антонели центрира отляво и Конате стреля с глава от упор, но право в Рейна.
След почивката темпото падна, като особено пасивни бяха домакините, вероятно поуспокоени от преднината си. Гостите от Дженоа бяха видимо по-активният отбор и Конате преодоля Албиол, но след това не успя да нанесе опасен изстрел.
В 66-ата мин. Скули влезе отляво в пеналта на Наполи, но ударът му бе в аут покрай далечната греда.
Домакините дърпаха дявола за опашката с вялото си представяне  и сякаш дремеха на терена. За това ги наказа резервата на Дженоа Калайо, който в 84-ата мин. завъртя майсторски топката от фаул на около 25 метра от вратата. Топката срещна страничния дирек и се оплете в мрежата на безпомощния Рейна за неудоволствие на буйните тифози на Наполи.
Така въпреки че игра с "късметлийския" жълт екип, воденият от Бенитес тим не успя да запише трета поредна победа в първенството – нещо, което за последно направи в края на октомври и началото на ноември.
 
Napoli: Reina, Reveillere, Fernandez, Albiol, Ghoulam, Behrami, Jorginho (80' Inler), Callejon, Hamsik (72' Insigne), Mertens (85' Pandev), Higuain. A disp.Colombo, Henrique, Britos, Dzemaili, Maggio, Radosevic, Duvan. All.Rafa Benitez
Genoa: Perin, Motta (63' Calaiò), Burdisso, De Maio, Antonini, Matuzalem, Bertolacci, Antonelli, Konate, Gilardino (46' Fetfatzidis), Sculli (78' Centurion). All. Gasperini
Arbitro: Banti di Livorno
Marcatori: 18' G. Higuain, 84' Calaio'
Note: ammoniti Albiol, Matuzalem, Sculli, Hamsik, Higuain, Mertens

http://www.gol.bg/footballitaly/2014-02-25/dzhenoa-prispa-napoli-11