петък, 7 януари 2011 г.

Наполи загуби от Интер


Летящ старт за Леонардо
http://www.pianetazzurro.it/wp-content/uploads/2011/01/inter_napoli.jpg
Интер победи с 3:1 Наполи в официалния дебют на новия си старши треньор Леонардо. Бившият наставник на Милан замени на поста Рафа Бенитес и още в първия си мач под негово ръководство световните и европейски клубни шампиони показаха значително подобрение в играта си. В герой за "нерадзурите" се превърна халфът Тиаго Мота, който вкара два от головете във вратата на гостите от Неапол. Бразилецът откри резултата още в 3-ата минута, а в 55-ата затвърди успеха на Интер. Между двете попадения на Мота се разписа и Естебан Камбиасо, а за Наполи точен бе Микеле Пациенца в средата на първото полувреме.

Съперниците изнесоха много стойностен мач, от който публиката на "Джузепе Меаца" със сигурност е останала доволна. Феновете на Интер посрещнаха изключително радушно Леонардо, а той бе избрал офанзивна схема, която да върне тима на пътя на победите. Наполи пристигна в Милано след три поредни победи с по 1:0 и заемаше трето място във временното класиране. Възпитаниците на Валтер Мадзари не криеха амбициите си да измъкнат нещо от двубоя, но след силно първо полувреме, бяха тотално надиграни през вторите 45 минути.
http://img2.sportal.bg/uploads/tinymce/1234/ofroud/fesroud/leonardo.jpg
Горан Пандев и Диего Милито водеха атаката на Интер, а зад тях действаше Деян Станкович. Гостите от Неапол също разчитаха на двама нападатели - Езекиел Лавеци и Едисон Кавани.
Интер откри резултата още в 3-ата минута с красиво попадение на Тиаго Мота, който намери по перфектен начин топката и плътният му шут по земя не остави шансове на вратаря Морган Де Санктис. Попадението бе посрещнато с бурна радост от Леонардо, но Наполи показа, че няма намерение да се предава. В 7-ата минута гостите стигнаха до гол, но той правилно беше отменен заради засада. Малко по-късно Мота стреля от фаул, но ударът му прелетя над вратата.
Интер играеше разнообразно, а особено активен беше Майкон, който напомни защо е считан за най-добрия десен бек в света. Пробивите на бразилеца често всяваха смут в защитата на Наполи, а в 15-ата минута само намесата на Паоло Канаваро спаси гостите от втори гол след акция на Пандев.
Като цяло двубоят беше доста динамичен и изпълнен с интересни ситуации. Наполи успя да овладее инициативата след 20-ата минута и дори изравни. Центриране от ъглов удар беше посрещнато от Микеле Пациенца, който насочи топката във вратата на Лука Кастелаци. Малко по-късно Кристиан Маджо шутира на сантиметри от гредата, а отговорът на Интер бе великолепна атака на Киву, завършила с пропуск на Диего Милито.
В 37-ата минута Майкон асистира на Камбиасо, който с глава простреля Де Санктис - 2:1 за Интер. "Нерадзурите" имаха още едно чисто положение преди почивката, но и Наполи можеше да изравни за втори път след разбъркване в наказателното поле.
Втората част започна с пропуск на Марек Хамшик, а домакините побързаха да решат нещата в своя полза с трети гол. Отбеляза го отново Мота, който по перфектен начин засече центриране от корнер и успокои Леонардо. Сега вече Интер осъществи тотален контрол върху мача и заигра с настроение.
http://img2.sportal.bg/uploads/news/2011_01/images/00278984.jpg
С победата шампионите събраха 26 точки и са 7-и в класирането, но имат и два мача по-малко. Наполи е на трета позиция с 33 точки, като изостават с 1 от втория Лацио.



Интер - Наполи

4 Удари във вратата 5
12 Удари извън вратата 7
9 Нарушения 13
5 Засади 2
50% Притежание на топката 50%
3 Жълти картони 2
2 На полувремето 1
Дата: 06.01.2011
Шампионат: Серия А
Сезон: 2010/2011
Кръг: 18
Стадион: San Siro, Милано
Зрители: 50 000

Inter: Castellazzi, Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta (41' st Muntari), Stankovic (34' st Mariga), Pandev (38' st Biabiany), Milito. A disp. Orlandoni, Materazzi, Santon, Ranocchia. All. Leonardo
Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Gargano (13' st Yebda), Pazienza (31' st Sosa), Dossena (21' st Zuniga), Hamsik, Lavezzi, Cavani. A disp. Iezzo, Grava, Santacroce, Dumitru. All. Mazzarri
Arbitro: Rocchi di Firenze
Marcatori: 3' pt Thiago Motta (I), 25' pt Pazienza (N), 37' pt Cambiasso (I), 10' st Thiago Motta (I)
Note: ammoniti Chivu, Aronica, Zanetti, Campagnaro, Maicon
http://www.sportal.bg/news.php?news=278984

Няма коментари:

Собствено Търсене