четвъртък, 27 януари 2011 г.

Интер оцеля в Неапол след инфарктен сблъсък

Интер оцеля в Неапол след инфарктен сблъсък

"Нерадзурите" се класираха за полуфинал за Купата на Италия след дузпи
Интер надви Наполи в 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на Италия след инфарктен трилър, който завърши след изпълнение на дузпи. "Нерадзурите" оцеляха в надпреварата и продължават да защитават трофея на полуфиналите, след като спечелиха в рулетката на наказателните удари с 5-4.
За Интер точни бяха всички изпълнители - Ето'о, Камбиасо, Пандев, Мота и Киву. За Наполи точни бяха Кавани, Хамшик, Сунига и Йебда, а фаталния пропуск направи Лавеци. В герой за гостите се превърна вратарят Лука Кастелаци, който спаси решаващо 4 чисти голови положения за домакините по време на мача.
Така, "нерадзурите" се присъединиха към вече класиралите се сред най-добрите 4 в турнира Палермо и Милан. Ювентус и Рома ще определят последния тим, който ще остане да се бори за Купата.
Домакините започнаха двубоя в схема 3-4-2-1, на върха която бе поставен Кавани, зад него се подвизаваха Хамшик и Лавеци. Като вътрешни халфове действаха Пациенца и Гаргано. По крилата сновяха Маджо и Досена. Пред вратаря Де Санктис бяха разположени тримата защитници Кампаняро, Канаваро и Ароника.
От своя страна, Леонардо бе наредил своите футболисти в система 4-3-1-2. Пред стража Кастелаци бяха четиримата бранители Майкон, Ранокиа, Кордоба и Киву. Пред тях битката за центъра на терена водеха Санети, Камбиасо и Мота. В най-предни позиции бяха Пандев и Ето'о, дейно подпомагани от Станкович.
Първата част протече с поделено надмощие. Двата тима водеха здрава битка, предимно в централната зона на терена, като преобладаваха единоборствата. Наполи и Интер разменяха отделни отрязъци от време, в които всеки от тях имаше инициативата, но се оттеглиха на почивка при 0-0.
През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. И то протече при поделено надмощие, като двата тима предпочитаха да уплътняват собствените си половини и си даваха инициативата един на друг. По-важното за тях бе да не допуснат гол.
Така се стигна до продължение в този 1/4-финален сблъсък. В допълнителното време Наполи и Интер бяха още по-предпазливи в действията си. Особено това важеше за гостите, които дори приемаха все по-често играта в своята половина. Домакините обаче не можаха да оползотворят положенията си, като бяха отчаяни от вещите намеси на Кастелаци.
В крайна сметка се стигна до дузпи, при които Интер надделя с 5-4 и се класира за полуфиналите, продължавайки да защитава трофея. За "нерадзурите" точни бяха всички изпълнители - Ето'о, Камбиасо, Пандев, Мота и Киву. За Наполи точни бяха Кавани, Хамшик, Сунига и Йебда, а фаталният пропуск направи Лавеци.
НАПОЛИ - ИНТЕР 4-5 след дузпи (0-0)
НАПОЛИ: Де Санктис - Кампаняро, Канаваро, Ароника - Маджо, Пациенца (97 - Йебда), Гаргано, Досена (70 - Сунига) - Хамшик, Лавеци - Кавани.
Старши треньор: ВАЛТЕР МАЦАРИ.
ИНТЕР: Кастелаци - Майкон, Ранокиа, Кордоба (83 - Лусио), Киву - Санети, Камбиасо, Мота - Станкович (63 - Марига) - Пандев, Ето'о.
Старши треньор: ЛЕОНАРДО.
Съдия: Паоло Валери.
Жълти картони: Канаваро, Кавани (Наполи); Мота, Лусио (Интер).
Стадион: "Сан Паоло", Неапол - 45 000 зрители।

Няма коментари:

Собствено Търсене