сряда, 19 януари 2011 г.

Наполи погледна и към Купата на Италия

Наполи погледна и към Купата на Италия

http://lazio.theoffside.com/files/2009/05/coppa_italia.jpg
Отборът на Наполи продължава великолепното си представяне от началото на сезона। Южняците са сред лидерите в Серия "А", но не се отказват да стигнат възможно най-далеч и в турнира за Купата на Италия। Тази вече тимът на Валтер Мадзари преодоля още едно стъпало в надпреварата, елиминирайки с 2:1 Болоня. Головете за домакините паднаха преди почивката, когато се разписаха Хасан Йебда и Езекиел Лавеци. Болоня върна интригата с попадение на Рикардо Меджорини от дузпа в 56-ата минута, но не успя да стигне до нищо повече от почетна загуба.
На четвъртфиналите неаполитанците ще се изправят срещу носителя на трофея Интер.
Публиката на "Сан Паоло" не бе виждала любимците си да губят в мач от Купата на Италия у дома повече от 5 години и традицията остана ненарушена. И двата отбора излязоха без част от титулярите си, като за Наполи резерва остана Кавани, а за Болоня - Марко Ди Вайо.
Йебда откри резултата в 9-ата минута след центриране на Лавеци от ъглов удар. В средата на полувремето самият аржентинец се разписа от близко разстояние и успокои домакините. В 56-ата минута Рикардо Меджорини беше спънат в наказателното поле и сам реализира дузпата, но след това Наполи нито за миг не изпусна инициативата и си гарантира място сред най-добрите 8 в турнира.
НАПОЛИ - БОЛОНЯ 2:1
1:0 Йебда (9)
2:0 Лавеци (24)
2:1 Меджорини (56)
Napoli: Iezzo, Santacroce, Cribari, Aronica, Zuniga, Blasi, Yebda, Vitale (25' st Maggio), Hamsik, Sosa (21' st Cavani), Lavezzi (36' st Lucarelli). A disp. Gianello, Cannavaro, Campagnaro, Gargano. All. Mazzarri
Bologna: Lupatelli, Portanova, Esposito, Cherubin, Buscè, Radovanovic (38' st Mutarelli), Krhin, Casarini, Cruz, Gimenez (27' st Gavilan), Meggiorini (21' st Pisanu). A disp. Lombardi, Rubin, Ekdal, Ramirez. All. Malesani
Arbitro: Romeo di Verona
Note: ammoniti Lavezzi, Esposito, Cribari, मुतारेल्ली

http://www.sportal.bg/

Няма коментари:

Собствено Търсене