понеделник, 10 януари 2011 г.

Ел Матадор се подигра на Юве, Наполи мечтае за Скудетото

Ел Матадор се подигра на Юве, Наполи мечтае за Скудетото

Уругваецът Едисон Кавани изигра феноменален мач и заби знаменит хеттрик във вратата на Ювентус за успеха на "небесносините" с 3:0 в дербито от 19-ия кръг на Серия "А". Нападателят на домакините се превърна в истински кошмар за защитата на "Старата госпожа" и на три пъти огорчи вратаря Марко Сторари. Два от головете си Кавани вкара преди почивката, а в началото на втората част уби и без това крехките надежди на "бианконерите" за някакъв обрат. Победата утвърди Наполи на второто място във временното класиране. Тимът на Валтер Мадзари изостава само на 4 точки от лидера Милан и доказа, че има сили да се бори дори за титлата. Юве пък записа втора тежка загуба след тази от Парма с 1:4 преди няколко дни и е на 6-о място.
Любопитното е, че Кавани отбеляза и трите си гола с глава. Това е негов втори хеттрик за клуба от Неапол, а общата бройка на попаденията му от началото на сезона е 20. Само в Серия "А" уругваецът се е разписвал 13 пъти и вече е водач в листата на стрелците, заедно с Антонио Ди Натале от Удинезе.
Днешният мач на препълнения "Сан Паоло" в южния град затвърди тенденцията домакините да играят много сполучливо срещу Ювентус напоследък. След завръщането си в елита преди 4 години, Наполи записа 4 поредни победи срещу гранда от Торино.
Дербито започна много динамично, с атаки и към двете врати. Дебют за Юве направи привлечения от Дженоа Лука Тони, който си партнираше с Амаури. Гръмотевицата се стара доста, дори в средата на полувремето успя да прати топката във вратата на Морган Де Санктис, но след като бе извършил нарушение срещу стража на Наполи. Амаури обаче игра слабо и след почивката отстъпи мястото си на Алесандро Дел Пиеро.
Наполи поведе в 20-ата минута, когато Кавани бе намерен по перфектен начин от Кристиан Маджо и забоде топката в мрежата на Ювентус. Само 7 минути по-късно южноамериканецът повтори упражнението, този път след асистенция на Андреа Досена. Юве направи плах опит да се върне в мача, но само усилията на Милош Красич се оказаха крайно недостатъчни. В същото време Наполи имаше и други голови положения, но Езекиел Лавеци не можа да преодолее Сторари.
На полувремето наставникът на гостите Луиджи Дел Нери смени Арман Траоре с Фабио Гросо, но и това не помогна. В 53-ата минута великолепна контра на Наполи завърши с меко центриране на Марек Хамшик, а Кавани с плонж прати топката във вратата на Юве. Героят на мача дори можеше да унищожи "бианконерите" с четвърти гол, но не успя да оползотвори хубаво подаване на Лавеци.
При 0:3 футболистите на Ювентус знаеха, че няма как да избегнат поражението, което е четвърто за тях в първенството। "Старата госпожа" е на 9 точки зад Милан и на 5 зад днешния си съперник.
Стартови състави:

Наполи: Де Санктис, Досена (’68 Ароника), Грава, Канаваро, Кампанеро, Пециенза, Маджио, Гаргано, Хамшик (’78 Йебда), Кавани, Лавеци;

Ювентус: Сторари, Григера, Бонучи, Траоре (’46 Гросо), Киелини, Акуилани, Пепе (’66 Мота), Мрасич, Маркизио, Тони, Амаури (’52 Дел Пиеро);

http://www।sportal।bg/news.php?news=279512


Няма коментари:

Собствено Търсене