неделя, 2 октомври 2011 г.

СуперНаполи разгроми Интер на "Джузепе Меаца" и лети към Скудетото


Отборът на Наполи продължава с фантастичното си представяне в Серия "А". "Небесносините" разбиха с 3:0 като гост световния клубен шампион Интер без своята звезда Кавани в мач от 6-ия кръг на калчото и вече са еднолични лидери в класирането с 10 точки. Точни за гостите бяха Уго Кампаняро (43), Кристиян Маджо (56) и Марек Хамшик (75). Така по-малко от 15 дни, след като разпиляха шампиона Милан с 3:1 на "Сан Паоло", играчите на Валтер Мадзари дадоха още по-сериозна заявка за Скудетото.

Днес голяма помощ на неаполитанците оказа реферът Джанлука Роки, към когото от Интер имат куп претенции. Реферът от Флоренция даде измислена дузпа и съответно червен картон на халфа Джоел Оби Чуквума в 42-ата минута, с което до голяма степен предреши срещата. До това се стигна, след като халфът на "нерадзурите" фаулира Кристиан Маджо на 20 сантиметра извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка и показа втори жълт, съответно червен картон на Оби. Интересното е, че първият жълт картон на Оби бе несъществуващ, тъй като той отне чисто топката от Езекиел Лавеци. Бразилският страж на Интер Жулио Сезар спаси дузпата, бита от словашкия офанзивен халф Марек Хамшик, но защитникът Уго Кампаняро бе най-съобразителен след това и бе безпощаден при добавката, откривайки резултата в полза на Наполи. Това бе неговия втори гол з сезона от четири срещи. Дузпата трябваше да бъде изпълнена повторно, тъй като Кампаняро и други футболисти бяха нахлули в наказателното поле по-рано, отколкото позволява правилникът.

В следващите минути до края на първата част Хавиер Санети и Цезар протестираха, а на почивката Клаудио Раниери бе изгонен от резервната скамейка, когато поиска обяснение за отсъжданията на 38-годишния съдия.
Няколко минути преди дузпата заради засада бе отменен гол на Джампаоло Пацини за 1:0 в полза на домакините.

През втората част имаше само един отбор на терена и това бе този на гостите, който се възползва по най-добрия начин от численото си предимство. Южняците удвоиха аванса си в 56-ата минута. Влезлият като резерва в последните секунди на първото полувреме японски ляв бек Юто Нагатомо на мястото на контузилия се румънец Кристиан Киву сгреши заедно с вратаря Жулио Сезар и Маджо прехвърли бразилския страж. В 65-ата минута Хуан Камило Сунига пропусна на празна врата да вкара трети гол.

По-късно обаче словашката звезда Хамшик не пропусна и също записа името си сред голмайсторите - в 75-ата минута, след извеждащо подаване на Лавеци и оформи историческата победа. Тя е първа от 17 години в Милано за бившия тим на Диего Марадона, когато "небесносините" спечелиха с 2:0. По този начин бе прекъсната и черната серия на Наполи от осем поредни загуби при гостувания на "нерадзурите" в Серия "А".

Интер остана с актив от четири точки и записа втора загуба у дома, а интересното е, че в трети домакински мач няма отбелязан гол пред своите тифози - Трабзонспор 0:1, Рома 0:0 и 0:3 срещу Наполи днес.
Днешният успех е най-хубавия подарък за Мадзари, който празнува своя 50-и рожден ден.

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu (43' st Nagatomo), Zanetti, Cambiasso, Cambiasso, Obi, Forlan (23' st Zarate), Alvarez (16' st Stankovic), Pazzini. A disp. Castellazzi, Muntari, Castaignos, Coutinho. All. Ranieri
Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica (42' st Fernandez), Maggio, Inler, Gargano, Zuniga, Hamsik, Pandev (6' st Mascara), Lavezzi (34' st Chavez). A disp. Rosati, Fideleff, Dossena, Santana. All. Mazzarri
Arbitro Rocchi di Firenze
Marcatore: 43' pt Campagnaro, 11' st Maggio, 30' st Hamsik

http://www.sportal.bg/news.php?news=327768


Мадзари: И ние сме били ощетявани от съдиите.

http://www.universando.eu/uni/wp-content/uploads/2010/04/walter_mazzarri_napoli-lazio2.jpg

Старши треньорът на Наполи Валтер Мадзари навърши в събота 50 години и бе зарадван от футболистите си с гръмка победа с 3:0 срещу Интер в Милано. Мачът ще се запомни със спорните отсъждания във вреда на Интер на рефера Джанлука Роки, който изгони в края на първото полувреме Джоел Оби Чуквума и даде дузпа на Наполи, което наклони сериозно везните в полза на "небесносините". Мадзари благодари на футболистите си за представянето им и заяви, че съдийските грешки са нещо нормално и неаполитанците също са били ощетявани в отделни срещи.

"Благодаря на моите играчи за това, че ми поднесоха най-хубавия подарък, който можех да искам. Във футбола се случват инциденти и казах същото през миналия сезон, когато бе отсъдена дузпа в наша вреда срещу Милан. Мисля, че играхме добре и като се има предвид цялостното ни представяне, заслужавахме да спечелим тази вечер. Миналата седмица не ни дадоха чиста дузпа срещу Фиорентина, просто грешките са нещо, което се случва на всички в хода на първенството", заяви специалистът.

"Отборът израстна много този сезон и показва още по-голям характер. Участието ни в Лига Европа миналия сезон ни помогна много, а сега научаваме още повече, изправяйки се срещу Барселона, Манчестър Сити и други водещи клубове. Този наш състав прогерсира с бързи темпове, много млади футболисти като Езекиел Лавеци и Марек Хамшик станаха по-зрели играчи, удоволствие е да бъдеш треньор на момчета като Паоло Канаваро или Салваторе Ароника", каза още Мадзари.

"Скудетото? Гледаме мач за мач", добави наставникът на Наполи.

Раниери:

Старши треньорът на Интер Клаудио Раниери обвини рефера Джанлука Роки за загубата от Наполи с 0:3 насред Милано. Роки показа спорен червен картон на халфа на "нерадзурите" Джоел Оби Чуквума и даде доста доста дискусионна дузпа на "небесносините".

"Съдията не беше на необходимото ниво, първият жълт картон за Оби беше незаслужен, а нарушението за дузпата всъщност беше извън наказателното поле. Роки съсипа мач, който можеше да бъде истински спектакъл", не скри възмущението си от съдийството Раниери, който бе изгонен на трибуните след протестите си. "Не обичам да се оплаквам, но имам достатъчно опит, за да знам кога един рефер има лош ден. Моите момчета не заслужаваха да бъдат наказани по този начин. Бях изгонен заради протест към съдията, но все пак съм човек и е нормално да реагирам така, когато реферът очевидно ни ощетява", каза още Раниери.

Няма коментари:

Собствено Търсене