четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Наполи свали Удинезе от върха


Наполи и Удинезе за пореден път през този сезон доказаха, че италианският футбол е минал на друго, по-високо ниво. С уникално темпо, множество ситуации и здрава битка на терена домакините от Неапол се наложиха с 2:0 в мач от 9-ия кръг на Серия "А". .Наполи приключи серията на Удинезе, с която „фриуланите“ оглавяваха Серия А.  С голове на Лавеци в 20-ата и Маджио в 44-ата неаполитанците спечелиха трите точки, които ги изкачват на четвъртата позиция в класирането с 14, а Удинезе слезе на второ, на точка от Ювентус.

Удинезе гостуваха без ключовия си Антонио Ди Натале, на който пък именно Неапол е родното място, а за Наполи най-големият липсващ може би беше Горан Пандев.

Наполи започна силно мача и имаше претенции за дузпа, която не бе дадена. В 17-ата минута домакините вкараха, но страничният рефер отмени гола на Марек Хамсик.


Все пак в 20-ата минута „Сан Паоло“ полудя. Езекил Лавеци вкара гол със сензационно воле. Кавани чукна топката към аржентинеца много хитро над всички защитници и той с красив удар от въздуха до близката греда откри резултата. Това бе първи гол в мрежата на Самир Ханданович от 407 минути и първо попадение на Лавеци на „Сан Паоло“ от почти година.


Удинезе потърси път към изравняването след това, но Морган Де Санктис бе изключителен на своята врата и спаси няколко много опасни удара.

В края на полувремето Наполи поведе с 2:0. Джемали пое топката след бързо изпълнен пряк свободен удар и центрира в наказателното поле, където със силен удар с глава Маджио отбеляза.

През второто полувреме Удинезе не можа да създаде силен натиск и да върне някой от головете.


http://www.novsport.com/news165332_1032.html

Няма коментари:

Собствено Търсене